Cel mai scump Ferrari vândut vreodată la o licitaţie, a ridicat 27.5 milioane de dolari!
20 August 2013, 12:57
Uneori la licitaţii apar automobile extrem de rare, care pot ridica sume fabuloase. Unul dintre acestea este acest Ferrari 275 GTB/4*S NART Spider din anul 1967, care a devenit cel mai scump Ferrari vândut vreodată la o licitaţie!
Acum câteva zile, această minunăţie s-a vândut la licitaţia RM Auction, pentru suma incredibilă de 27.5 milioane de dolari SUA (inclusiv 10%, ce revin licitaţiei)! Dar de ce preţul acestui automobil s-a ridicat la o astfel
de sumă? Se pare că acest Ferrari este unul din 10 exemplare produse vreodată de echipa North American Racing Team (NART), şi mai mult decât atât, în tot acest timp automobilul a avut doar un singur stăpân!
Din păcate acesta a decedat 6 ani în urmă, iar fiul său, Eddie Smith Jr., a decis să liciteze bijuteria tatălui său, declarând că toţi banii din vânzarea automobilului vor fi donaţi către o organizaţie de caritate.
Şi totuşi, acest Ferrari 275 GTB/4*S NART Spider nu a putut depăşi recordul sumei de 29.6 milioane de dolari SUA, care l-a ridicat la licitaţia Bonhams, originalul bolid de Formula 1 al lui Juan-Manuel Fangio - Mercedes-Benz W196 din anul 1954.
Mai jos este prezentat un video,
cu acest Ferrari magnific.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,081
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!