Vopsea electroluminiscentă – autoexprimare sau siguranţă?
11 Septembrie 2014, 16:03
Ideea iluminării caroseriei în întuneric, nu este nouă. Doar să ne amintim concept car-urile din anii 2000 încoace, vom găsi o mulţime de idei în această direcţie. Culoarea fluorescentă nu este o noutate fiind aplicată pe jante şi caroserii strălucind ca fosforul în întuneric. Dar dacă doriţi să creaţi propriul design, care va ieşi la iveală prin apăsarea unui buton, creaţia celor de la Darkside Scientific vă va părea cel puţin interesantă.

Aceasta se numeşte LumiLor, şi este aplicată precum vopseaua pe diferite suprafeţe, iar atunci când este interpătrunsă de curent electric, ea se aprinde, literalmente, ca o lampă în întuneric prin apăsarea unui singur buton! Pentru a arăta potenţialul produsului său, Darkside Scientific l-a
aplicat pe renumitul vehicul electric - Tesla Model S. Cea mai intrigantă funcţie al vopselei LumiLor, este
capacitatea de a acţiona independent modulele acestei „zebre” de pe caroseria Teslei.
Aceasta tehnologie schimbă complet aspectul maşinii şi nu numai. Ea poate fi aplicată pe motociclete sau căşti de protecţie - pe orice! Dar cel mai important progres această tehnologie ar putea face în industria constructoare de maşini. Doar imaginaţi-vă, cu cât mai sigure vor fi drumurile nocturne, dacă fiecare automobil va fi dotat cu o astfel de vopsea, care îl va face totalmente vizibil pe timp de noapte!
Deci, LumiLor poate fi privit nu numai ca un atribut de auto-exprimare, dar şi un sistem de siguranţă. Unul altuia nu încurcă! Dar, până va ajunge LumiLor pe maşinile de serie, va fi nevoie de
mult timp, iar până atunci, aceasta va fi pe larg folosită în industria tuningului, sau a publicităţii, de ce nu. Magia acestei tehnologii o puteţi urmări în video-urile de mai jos!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
8,128
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!