Dubaiul va avea cea mai rapidă ambulanţă din lume
22 Octombrie 2014, 09:03
Ne-am obişnuit să tot asistăm la poze deocheate din Dubai, care ne arată supercar-uri puse în slujba poliţiei. Se pare că virusul maşinilor sportive ajunge şi la medicii de acolo, întrucât aceştia tocmai au primit cea mai rapidă ambulanţă din lume, dezvoltată pe baza unui Lotus Evora.

Cunoscătorii ştiu că Lotus Evora e un model foarte compact, în care nu prea are cum să încapă un pacient transportat spre un spital. Adevărul e că rolul noii ambulanţe va fi altul – de a ajunge prima la destinaţie pentru a oferi primul ajutor pacientului până la sosirea ambulanţei propriu-zise, sporind astfel şansele de supravieţuire în cazuri foarte grave. Medicii din Dubai estimează că noua ambulanţă va avea nevoie de un timp mediu de 3-4 minute pentru a ajunge la destinaţie, iar astfel va fi simţitor mai rapidă decât ambulanţele clasice.
Unde mai pui că ambulanţa modificată poate atinge, teoretic, o viteză maximă de 296 km/h, iar trecerea virajelor în
viteză e o floare la ureche pentru
ea...
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,153
COMENTARII (2)
salaria
Chişinău
la 22 Octombrie 2014 - 19:05
De curind ce nu poti transporta un pacient cu aceasta masina, nu vad diferenta mare intre acest automobil si o motocicleta "ambulanta". Ambele ajung la fel de rapid la locul solicitat, poate motocicleta ar avea prioritate la capitolul dimensiuni si acces in locuri inguste si cu drum avariat/prost. Un portbagaj mediu pus pe motocicleta ar putea fi indestulator pentru accesoriile de prima necesitate, pina la sosirea ambulantei standarde.
0
0
Cyber
Briceni, Moldova
la 24 Octombrie 2014 - 16:13
Interesant, cum ar arata: Un "Seic" pe motocicleta:))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!