Mazda, primul producător nipon care adoptă tehnologia farurilor cu matrice LED adaptivă
8 Octombrie 2014, 08:35
Nu a trecut prea mult timp de când tehnologiile matricelor LED ne-au fost dezvăluite de primii producători auto, iar acum Mazda declară că e primul dintre producătorii japonezi care este pregătit să implementeze o asemenea tehnologie pe modelele sale.

Mazda, dar şi alţi producători niponi, au de ceva vreme faruri care pot schimba autonom faza lungă cu cea scurtă în condiţiile depistării traficului de întâmpinare sau pe aceeaşi direcţie. Noua tehnologie, însă, nu va deconecta total faza lungă, ci va deconecta doar fasciculele de lumină cu incidenţă în zona maşinilor depistate în trafic. Farurile LED vor fi separate în 4 celule fiecare, controlate individual, formând astfel matrice cu fascicule care pot fi deconectate
şi reconectate separat. Astfel, dacă una sau mai multe celule vor fi deconectate, carosabilul va fi în continuare iluminat cu faza lungă parţială, asigurând o mai bună vizibilitate, contribuind astfel la minimizarea riscurilor de survenire a accidentelor rutiere pe timp de noapte.
Sistemul cuprinde şi funcţia de distribuţie vastă a fasciculelor de lumină pentru faza scurtă, asigurând astfel o vizibilitate periferică exclentă, imposibilă anterior cu farurile convenţionale. Iar un alt avantaj
vine la condusul pe autostrăzi, unde unele fascicule vor avea grijă de iluminarea laterală pe linie orizontală, făcând astfel mai vizibile indicatoarele rutiere şi eventuale obstacole.
PiataAuto.mdIlie Toma
0
2,274
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!