12 lucruri pe care trebuie să le ştii despre noul Ford Mondeo
24 Martie 2015, 07:54
Noua generaţie Ford Mondeo şi-a făcut de curând apariţia pe piaţa Moldovei, iar redacţia PiataAuto.md a reuşit şi să o testeze. Totuşi, dată fiind popularitatea tuturor generaţii Mondeo în rândurile publicului autohton, ne-am gândit să scoatem în evidenţă 10 de lucruri esenţiale pe care trebuie să le ştii despre noul Mondeo, deşi unele din abilităţile descrise mai jos derivă din echipamente opţionale.
1. Creatorii modelului s-au ghidat de un credo destul de scurt: „stil şi diversitate”, unde stilul vine, evident, de la un design foarte modern şi dezirabil, iar diversitatea – de la mulţimea de caroserii şi interpretări în care este disponibil, ţintind să satisfacă gusturile oricui.

2. În loc să dezvolte o suspensie spate cum ştiu ei mai bine s-o facă, inginerii
Ford au dezvoltat 5 concepte diferite de suspensie, pe care le-au testat în cele mai intense condiţii din lumea reală, şi abia după asta au ales conceptul cel mai optim dintre toate.

3. Sistemul multimedia şi de navigare al lui Ford Mondeo poate răspunde la comenzi vocale. Acesta ascultă de comenzile vocale şi pentru interpretarea unor funcţii precum cele ale
sistemului de climatizare, cruise-control sau sistem audio. Încercaţi să-i spuneţi maşinii că vă este cald, spre exemplul. Inteligenţa maşinii o va ajuta să facă exact ceea ce vă doriţi!

4. Noua generaţie Mondeo aplică o soluţie de securitate inedită pentru segmentul său – centurile de siguranţă cu airbag pentru pasagerii laterali de pe bancheta spate. Aceste centuri sporesc suprafaţa de contact cu toracele pasagerilor de 5 ori, minimizând astfel orice posibile traume în cazul unui impact.

5. Noul Ford Mondeo poate frâna de unul singur, la viteze de până la 50 de km/h, atunci când va sesiza pericolul unui impact, evitând astfel o mare parte din scenariile accidentelor urbane sau cel puţin minimizându-le efecte.
6. Noul Ford Mondeo poate parca singur. Da, noul Mondeo dispune de un sistem inteligent de identificare a spaţiilor suficiente pentru parcare şi de efectuare a manevrei de parcare, atât pe lateral, cât şi perpendicular.

7. Atunci când maşina e parcată deja, şi ieşiţi din magazin cu mâinile ocupate cu poşetele de la cumpărături, dacă
aveţi cheia în buzunar puteţi trece cu piciorul dedesubtul portbagajului şi acesta se va deschide singur.

8. Noua generaţie Ford Mondeo vă poate face masaj. Da! Nu e nevoie să fiţi proprietarul unui limuzine super scumpe pentru a beneficia de tratament regesc la bord. Scaunele opţionale faţă cu funcţie de masaj şi ventilare vă pot
transforma experienţa de la bord într-un similară unui salon de SPA.

9. Noua generaţie Ford Mondeo se poate lăuda cu o izolare fonică avansată, graţie unor soluţii inteligente avansate. Spre exemplu, parbrizul are o folie suplimentară cu rol de izolant acustic.
10. Noul Ford Mondeo poate
asigura conexiune WiFi la bord.
Sistemul multimedia SYNC2 poate
partaja o conexiune de
internet prin 3 modalităţi
diferite, oferind-o spre
beneficiul tuturor
ocupanţilor de la bord!
11. Noul Ford Mondeo poate beneficia de faruri cu lumină LED de zi sau full-LED. Ultimele sunt deosebit de eficiente din punct de vedere energetic, iar capacitatea lor de iluminare este net
superioară, la care se mai adaugă şi funcţii inteligente de întoarcere a fasciculelor de lumină în viraje sau conectarea şi deconectarea automată a fazei lungi, în funcţie de traficul din întâmpinare sau din aceeaşi direcţie.

12. Preţurile noului Ford Mondeo pornesc de la doar 18,800 euro în Moldova. Motorizările au puteri cuprinse între 125 CP şi 240 CP. Sunt disponibile motorizări diesel sau pe benzină, cuplate la transmisii manuale sau automate.
Pentru mai multe informaţii, sunteţi oricând bineveniţi să contactaţi consultanţii showroom-ului Ford la numărul de telefon 022-406-240 sau să vizitaţi direct showroom-ul Ford Moldova, situat pe Calea Orheiului 111/6.
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md
1
2,955
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!