Porsche prezintă primele imagini cu noul 911 facelift
23 Iulie 2015, 14:25
Chiar dacă a fost surprins
fără camuflaj pe renumitul circuit Nurburgring Nordschleife, cei de la Porsche ne-au arătat şi poze oficiale cu noul 911 facelift. Pe imagini ne este prezentată aproape întreaga gamă 911 facelift dar sub forma prototipurilor de teste niţel deghizate care la momentul de faţă trec o serie de teste în clima călduroasă a Africii de Sud.
La moment informaţii sunt puţine, dar având la dispoziţie pozele spion şi aceste poze oficiale putem dezvălui toate modificările de exterior şi interior prin care a trecut Porsche 911. După tradiţie, odată cu facelift-ul, Porsche 911 primeşte în numele de cod cifra „2” care desemnează versiunea a
doua, astfel, caroseria 991 după facelift se va numi 991.2. La exterior aceasta se deosebeşte prin bara de protecţie modificată cu spoiler redesenat, prize mari de aer şi LED-uri de zi mai înguste. Partea laterală nu aduce nici o noutate, iar spatele s-a schimbat substanţial. Aici se regăsesc noile blocuri optice şi unele motive inspirate din vechile Porsche 356 din anii ’50 ai secolului trecut.
Printre acestea sunt ţevile de eşapament amplasate spre centrul maşinii şi capacul motorului, grila căruia dispune de elemente verticale, care amintesc de aceleaşi modele 356.
Deja este ştiut că odată cu lansarea noului 911 facelift cei de la Porsche vor dezvălui şi noile propulsoare turbo pentru acesta. Da, da! Cu excepţia versiunilor 911 GT3 şi GT3 RS, toate celelalte modele vor avea propulsoare
turboaspirate! Acest lucru ne indică
şi micile prize de aer amplasate pe părţile laterale a barei de protecţie spate care au rolul de a extrage aerul
fierbinte de la intercooler-ele propulsorului. Aceste prize se observă atât la modelele cu ecartament spate îngust, atât şi la celea cu ecartament spate mărit.
Conform zvonurilor, versiunile 911 Carrera şi Carrera 4 se vor dezice de propulsorul aspirat natural de 3.4 litri în favoarea unuia de 2.7 litri turboaspirat (cilindreea aduce omagiu renumitului 911 Carrera RS 2.7 Coupe din 1973) care va dezvolta aproximativ 407 CP.
La rândul său, versiunile 911 Carrera S şi Carrera 4S se vor debarasa de propulsorul aspirat natural de 3.8 litri în favoarea unuia de 3.4 litri turboaspirat puterea căruia va depăşi 450 CP.
Interiorul, de asemenea, a suferit schimbări. Volanul a fost înlocuit cu unul realizat în stilul hyper-car-ului hibrid 918 Spyder (acelaşi volan se regăseşte deja pe Macan şi Cayenne facelift), iar pe unele versiuni va apărea un schimbător pe volan similar cu cel al aceluiaşi 918 Spyder, care va schimba setările suspensiei, transmisiei, propulsorului şi direcţiei.
Şi la final, e de menţionat că consola centrală a fost şi ea redesenată primind un display mai mare al sistemului multimedia.
Noul Porsche 911
facelift va debuta în
septembrie la Salonul
Auto de la Frankfurt.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,915
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!