FRANKFURT LIVE: Pionerul hibridizării, noua Toyota Prius, debutează la Frankfurt
16 Septembrie 2015, 09:01
Chiar dacă primul hibrid din lume a fost elaborat şi construit de Ferdinand Porsche încă în anul 1900, cei de la Toyota sunt consideraţi drept adevăraţii pioneri ai hibridizării la scară largă.
La Frankfurt a debutat noua, cea de-a patra generaţie Toyota Prius. Ce noutăţi aduce aceasta? Cert este faptul, că la moment niponii sunt foarte rezervaţi cu informaţiile, oferindu-ne doar câteva „fărâmituri”.
Noul Prius este construit pe noua platformă globală TNGA (Toyota New Global Architecture), care va face din Prius un automobil foarte plăcut în condus, datorită noii suspensii independente spate cu două braţe orizontale în formă de „A”.
Caroseria este cu 60% mai rigidă, ceea ce adaugă un plus la capitolul siguranţă, calitate şi manevrabilitate. Sistemul hibrid la fel este absolut nou, iar eficienţa termică al propulsorului pe benzină a fost sporită de la 38.5% la 40%.
Consumul combustibilului a fost redus cu 18%. Şi la final aspectul. Noua generaţie Toyota Prius are un design foarte caraghios cu multe forme deocheate care te fac să-l iubeşti sau să-l urăşti… Pe viu, arătă mai bine,
decât în pozele oficiale. Ce părere aveţi despre noul Prius?
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, LIVE din Frankfurt
1
2,064
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!