Euro NCAP a testat siguranţa noilor Audi A4, Honda Jazz, Honda HR-V şi Volkswagen Caddy (Video)
4 Noiembrie 2015, 12:55
În noua serie de teste cei de la Euro NCAP au testat siguranţa noilor modele Audi A4, Honda Jazz, Honda HR-V şi Volkswagen Caddy. Practic toate modelele testate au reuşit să primească 5 stele Euro NCAP. Noul Audi A4 a indicat protecţie bună în toate testele. Doar la impactul frontal cu o acoperire de 100 % a părţii frontale protecţia pieptului pasagerului spate a fost marginală, în timp ce impactul sever cu stâlpul a indicat aceeaşi protecţie marginală al pieptului pentru conducător. Noul A4 a primit punctaj maxim pentru protecţia copiilor aflaţi la bord, în timp ce pietonii nu au avut de suferit prea mult datorită capotei care se declanşează pentru a proteja pietonul. Un punctaj bun Audi A4 a primit şi la sistemele de siguranţă activă, în mare parte pentru sistemul de frânare autonomă.
Euro NCAP a testat două modelele Honda odată, ambele primind 5 stele. Un rezultat incredibil pentru micuţul Jazz, care a obţinut rezultate mai bune pentru siguranţa ocupanţilor adulţi chiar decât Audi A4, în mare parte datorită rezultatelor excepţionale la impactul lateral cu stâlpul. Totuşi, la siguranţa copiilor aflaţi la bord Jazz a primit un punctaj mai mic, din cauza deceleraţiilor mari în regiunea pieptului şi a gâtului la impactul frontal. Siguranţa pietonilor a variat de la bună la marginală. La fel ca A4, noul Jazz vine echipat standard cu sistemul de frânare autonomă.
Primind 5 stele, noul crossover compact Honda HR-V a fost ceva mai slabuţ la protecţia adulţilor comparativ cu modelul Jazz. Chiar dacă în toate testele a indicat protecţie bună, la impactul din spate tetierele scaunelor faţă au oferit o protecţie marginală. Asemenea lui Jazz, siguranţa copiilor de la bord a fost ştirbită din cauza deceleraţiilor mari în regiunea pieptului şi a gâtului. La siguranţa pietonilor noul HR-V a fost foarte aproape de Jazz. Un scor bun a fost obţinut şi la sistemele de siguranţă activă, în mare parte datorită sistemului standard de frânare autonomă.
Şi la final, Volkswagen Caddy nu a reuşit să ia 5 stele, ci doar 4. La impactele frontale şi cele laterale, noul Caddy a indicat rezultate bune, însă la impactul sever cu stâlpul între uşa laterală glisantă spate şi pilonul central s-a format o crăpătură (distanţă), iar din această cauză maşina a fost penalizată. Siguranţa copiilor de la bord a fost bună, cu excepţia unei tensiuni marginale la nivelul gâtului în timpul impactului frontal cu o acoperire de 40 la sută. Protecţia pietonilor a fost penalizată din cauza marginii faţă rigide a capotei. La sistemele de siguranţă Caddy nu a reuşit să primească un punctaj maxim, din cauza a mai multor sisteme care nu au fost calificate în test, fiind opţionale, precum este sistemul de frânare autonomă sau limitatorul de viteză.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,195
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!