DRIVE WISE – noul sub-brand KIA pentru vehiculele autonome (Video)
6 Ianuarie 2016, 17:18
Deşi mai mulţi producători sunt preucupaţi de condusul autonom, doar cei de la KIA au creat un sub-brand aparte pentru vehiculele autonome. Sub-brandul DRIVE WISE a fost dezvăluit la CES (Consumer Electronics Show 2016) care are loc de pe data de 6 până pe 9 ianuarie.
Noul sub-brand va crea primul vehicul semi-autonom către anul 2020, iar către 2030 va apărea şi primul automobil absolut autonom.
Producătorul coreean deja a început testele primelor sisteme ale viitoarelor vehicule autonome pe drumurile publice, datorită licenţei şi a numerelor speciale emise de statul Nevada, SUA, pentru prototipul electric KIA Soul EV.
Noile tehnologii, care sunt testate pe modelul autonom bazat pe KIA Soul EV, permit acestuia să conducă autonom pe magistrale, în oraşe, să
înainteze în trafic intens, să conducă ghidându-se după marcajele rutiere cu viteze mari de 120 km/h, să efectueze opriri de urgenţă şi să parcheze în regim autonom.
Toate acestea fiind posibile datorită diferitor senzori, radare lidare şi camere. Mai este şi un sistem ingenios, numit Preceding Vehicle
Following (PVF) care permite cuplarea virtuală la vehiculul din faţă şi urmarea după acesta chiar şi atunci când marcajele sunt greu de detectat.
Cei de la KIA au mai dezvăluit la CES şi un I-Cockpit care dispune de senzori ce recunosc gesturile pentru diverse comenzi, dar şi amprentele degetare.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,896
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!