Premieră: noul Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC! Amprenta AMG ajunge şi la succesorul lui GLK
17 Martie 2016, 09:19
SUV-urile de talie medie-compactă din gama Mercedes-Benz nu au beneficiat până acum de ediţii AMG, mulţi întrebându-se încă de pe vremea precedentului GLK de ce germanii nu au creat o ediţie AMG pentru acel model. Acum, însă, proaspătul Mercedes-Benz GLC (testat în premieră anul trecut de PiataAuto.md), deschide calea ediţiilor AMG şi pentru acest segment al SUV-urilor germane.
Deocamdată vorbim de un AMG „intermediar”, conform logicii nomenclaturii AMG, instituită ceva mai
devreme de germani. Practic, dacă la Audi există modele S şi RS, la Mercedes-Benz există aceste modele intermediare cu performanţă sporită, paralele cu „S”-urile din Ingolstadt, şi cele AMG pure, cu motoare asamblate manual, care ţintesc spre performanţa supremă.
Iar noul Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC vine cu propulsorul V6 biturbo de 3.0 litri sub capotă, care dezvoltă 367 CP şi 520 Nm! Acest motor a devenit astfel şi unicul propulsor V6 de sub capota lui GLC, iar cu performanţa de care dispune poate propulsa SUV-ul performant de la 0 la 100 km/h în doar 4.9 secunde! Puterea motorului este transmisă tuturor celor patru roţi prin
intermediul aceleiaşi cutii de viteze automate cu 9 trepte 9G-TRONIC, dar, pentru a se asigura o ţinută de drum care să poată stăpâni noii parametri de putere, a fost nevoie de o nouă arhitectură a punţii faţă. Totuşi, inginerii din Affalterbach au lucrat niţel şi asupra cutiei de viteze, făcând modificări la software pentru reducerea timpilor de schimbare a treptelor. Tracţiunea
integrală, ca şi pe celelalte modele AMG cu indicele 43 apărute recent, favorizează puntea spate, trimiţând acolo 69% din cuplu, în raport cu 31% pe puntea faţă!
PiataAuto.mdIlie Toma
1
2,474
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!