Mazda CX-3 şi Mercedes-Benz GLE au primit cea mai înaltă distincţie la testele IIHS (Video)
4 Iulie 2016, 13:43
La testele recente al organizaţiei americane IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) două SUV-uri din clase diferite, SUV-ul compact Mazda CX-3 şi SUV-ul luxos de talie medie Mercedes-Benz GLE, s-au învrednicit de cea mai înaltă distincţie – “Top Safety Pick+”.
Mazda CX-3 a demonstrat rezultate bune în toate cele cinci teste de
impact, în timp ce sistemele de siguranţă active care previn
accidentele au primit un punctaj superior. Sistemul opţional de frânare autonomă a evitat impactul la viteza de 12 mile pe oră (20 km/h), iar în testul la
o viteză de 25 mile pe oră (40 km/h) a redus viteza impactului până la 2 mile pe oră (3 km/h).
La rândul său Mercedes-Benz, de asemenea, a demonstrat rezultate bune în toate cele cinci teste de impact. Sistemele de evitare a coliziunilor au o importanţă definitorie pentru obţinerea distincţiei “Top Safety Pick+”. Astfel, sistemul standard al noului GLE a evitat coliziunea la viteza
de 12 mile pe oră (20 km/h), iar în testul la o viteză de 25 mile pe oră (40 km/h) a redus viteza impactului până la 13 mile pe oră (21 km/h). Cu sistemul opţional Pre-Safe Brake, în testul la o viteză de 25 mile pe oră (40 km/h) viteza în timpul impactului a fost redusă până la 1 milă pe oră (1.6 km/h).
Astfel de teste ne demonstrează că sistemele de siguranţă menite să prevină impactul fie cu un alt automobil fie cu un pieton, merită a fi bifate în lista opţionalelor.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,074
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!