Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z
Mercedes Motoring – locul în care modelele clasice recapătă prospeţimea! (Video)
17 Februarie 2017, 17:28
Pentru că modelele clasice Mercedes-Benz, precum W108, W123, W126 sau R107, sunt căutate de către cunoscătorii americani, care le preferă în locul automobilelor moderne, pentru aspectul atemporal şi rezistenţa în timp, acum aproximativ 15 ani

J. G. Francis (Jimmy George
Francis) a decis să-şi dedice viaţa restaurând aceste modele. Totul
a început în 2003 atunci când
Francis a procurat un Mercedes
300 SD cu 700 de dolari şi a
petrecut câteva săptămâni
reparându-l, pentru al pune
din nou pe roate.
Această ocupaţie i-a trezit pasiunea pentru modelele clasice Mercedes-Benz, iar pasiunea s-a transformat în profesie. Astfel s-a născut Mercedes Motoring – locul în care modelele clasice Mercedes-Benz recapătă prospeţimea de altă dată!
Mercedes Motoring se află în Glendale, oraş în California, SUA, fiind ascuns de ochii lumii în casa cu numărul 1721.
Cei care vin aici, cunosc pentru ce au venit şi nu dau buzna accidental. J. G. Francis lucrează asupra modelelor produse în perioada de la sfârşitul anilor ’60 până la sfârşitul anilor ’80 ai secolului trecut (1968-1985), majoritatea având la bord mai puţin de 100,000 de mile.
Exemplarele sunt alese cu grijă şi sunt restaurate minuţios cu piese originale, fiind prezervată până şi vopseaua originală! Deci, nu vorbim aici despre o restaurare amplă cu revopsire totală.
Automobilele sunt dezasamblate, curăţate, polisate şi asamblate la loc. Astfel, Mercedesurile clasice îşi recapătă prospeţimea de altă dată,
cu care au bucurat proprietarii în momentul apariţiei sale cu decade în urmă. Majoritatea modelelor pe care le vinde sunt costă sub 40,000 de dolari şi chiar şi atunci, îi aduc un profit simţitor.
Interesant este faptul, că
majoritatea clienţilor Mercedes
Motoring preferă modele cu propulsoare diesel, iar o bună parte din automobile sunt vândute atunci când procesul de restaurare nici nu a început. Majoritatea automobilelor sunt vândute în America, dar sunt şi clienţi din Europa, Asia şi, mai recent, Bahrain. Cererea creşte tot mai mult, în special pentru modelele din seria 123. Toate automobilele sunt restaurate de către Francis şi de un grup mic de lucrători, inclusiv de mâna sa dreaptă, Becki Chernoff, care mai este şi responsabil pentru selectarea automobilelor.
De-a lungul anilor J. G. Francis a adunat în atelierul său o sumedenie de piese, literatură despre fiecare model, care uşurează restaurarea acestora, embleme şi logouri clasice, dar şi diferite lucruri, care le-a găsit în maşinile procurate.
Toate acestea sunt aranjate
cu grijă pe rafturi. Este o atmosferă incredibil de deosebită în atelier. O atmosferă identică, pe care ţi-o
oferă aceste Mercedesuri clasice.
În ultimii şase ani J. G. Francis a condus un Mercedes-Benz 250C din 1973, un model cu adevărat unic, care are o culoare verde unică 100% originală.
Deşi a declarat de mai multe ori că
nu se va despărţi de acest coupe imaculat, Francis l-a scos la vânzare pe site-ul său cu 35,000 de dolari.
Mai jos puteţi vedea câteva filmuleţe în care J. G. Francis povesteşte istoria sa şi despre pasiunea pe care o are pentru maşinile Mercedes-Benz.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,543
GALERIE FOTO (33 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)

COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!