Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Pedepsit de poliţie: INP a identificat şi sancţionat şoferul care a fost la un pas de a spulbera o familie pe o trecere de pietoni din Chişinău

28 Septembrie 2017, 08:15
Redacţia PiataAuto.md
Acum două zile, pe reţelele de socializae a apărut o înregistrare video în care şoferul unei Lada Priora a fost la un pas de a spulbera o familie cu copii pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Decebal din Chişinău. Alte automobile opriseră la trecerea de pietoni, însă cel cu Lada le-a ocolit în viteză pe o altă bandă, iar când a ajuns în faţa trecerii de pietoni, doar reacţia bruscă a părinţilor de a-şi proteja copiii din calea maşinii a evitat la limită o tragedie.
Inspectoratul Naţional de Patrulare, însă, s-a autosesizat în urma acestui caz, iar Lada Priora cu pricina a fost dată în căutare. La adresa de domiciliu a proprietarului, din Orhei, maşina nu a fost găsită, însă, în urma unor măsuri avansate de căutare, vehiculul a fost identificat pe o altă stradă din acelaşi oraş. Aproape că nu ne mai miră nici faptul că era parcat neregulamentar, blocând un trotuar.

INP a acţionat prompt, însă, evacuând automobilul parcat neregulamentar la parcarea specială a poliţiei. Şoferul, apărut între timp, şi-a recunoscut vina, iar INP i-a incriminat încălcarea unui şir de puncte ale regulamentului de circulaţie rutieră:
- Art 238, alineat 2: încălcarea regulilor de oprire şi neacordarea de prioritate a pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier;
- Art. 244: încălcarea dispoziţiilor din Regulamentul circulaţiei rutiere, care a generat pericolul unui accident de circulaţie;
- Art. 229, alineat 2 şi 3: încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor
La toate astea, se vor mai adăuga şi încălcările generate de parcarea neregulamentară şi costurile de evacuare ale automobilului.

Şoferul a acumulat, astfel, 15 puncte de penalizare dintr-o dată, iar INP i-a ridicat permisul de conducere, expediind dosarul în judecată pentru a-l priva de dreptul de a conduce o unitate de transport de la 6 la 12 luni. Amenda pentru încălcările incriminate însumează circa 3,300 lei. Conform legislaţiei, în asemenea caz când inculpatului i s-a reţinut şi permisul de conducere, automobilul nu poate fi restituit, urmând a staţiona la parcarea specială a poliţiei până la stabilirea tuturor circumstanţelor de către instanţa de judecată, iar cel pus sub acuzare va urma să plătească ulterior costurile pentru fiecare zi de staţionare a maşinii sale în parcarea poliţiei.
Ce părere aveţi, a fost sancţionat pe măsură conducătorul auto a acestei Lada Priora pentru fapta sa? Cert este că INP a acţionat exemplar de eficient în acest caz!

Redacţia noastră vă îndeamnă să circulaţi întotdeauna prudent şi cu respectarea regulamentului circulaţiei rutiere, dar şi respectarea reciprocă a celorlalţi participanţi la trafic.
2
1,583
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!