Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

IIHS introduce un nou test de siguranţă pentru pasagerul faţă! (Video)

Unul dintre cele mai severe teste la care sunt supuse noile modele, este impactul cu o acoperire de 25% a părţii frontale la viteza de 40 mile pe oră (64 km/h) realizat de către institutul american de siguranţă, IIHS. Cei de la IIHS îl numesc „small overlap crash test” şi până acum acesta era realizat din partea stângă, cea a şoferului.
Din 2018 însă, acest test va fi realizat atât pentru partea stângă, cât şi pentru partea dreaptă, pentru a verifica cât de protejat este şi pasagerul faţă atunci când automobilul loveşte un alt automobil, un copac sau un stâlp.
Potrivit celor de la IIHS, maşinile unor producători nu oferă protecţie pasagerului similară conducătorului într-un asemenea impact. Astfel, acest test va fi introdus obligatoriu începând cu anul 2018, iar pentru a primi distincţia maximă Top Safety Pick+ automobilele vor trebui să ia cel puţin calificativul acceptabil în acest test.
Primul test oficial a inclus 13 automobile de dimensiuni medii, 10 din ele primind calificativul bun, unul s-a învrednicit de calificativul acceptabil, iar două modele au primit calificativul marginal. Unul dintre cele mai bune rezultate l-a demonstrat Subaru Outback, care a avut o intruziune structurală de doar 4 inch (102 mm), iar capul manechinului pasagerului faţă a fost protejat de airbag.
Modelele de la „coada” clasamentului, Chevrolet Malibu şi versiunea americană a lui Volkswagen Passat, au primit calificativul marginal, deoarece capul manechinului a alunecat de pe airbag şi a lovit bordul. Un alt element îngrijorător este structura diferită a părţii frontale pe dreapta şi pe stânga. Deci, în partea şoferului caroseria se deformează mai puţin, decât în partea pasagerului, astfel cel din urmă este mai vulnerabil! Spre exemplu, în testele identice „small overlap”, partea frontală a sedanului Mazda6 s-a deformat mai mult pe partea pasagerului, intruziunea la interior fiind de 9 inch (229 mm), comparativ cu partea conducătorului, unde intruziunea a fost aproape de două ori mai mică – 5 inch (127 mm)! În ciuda acestei diferenţe sedanul nipon a primit un scor bun pentru protecţia pasagerului faţă.
0
438
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!