Premieră: noua generaţie Chevrolet Silverado debutează în forţă la Detroit

În ianuarie 1918 Chevrolet lansa prima camionetă pick-up în SUA, iar astăzi, la exact 100 de ani distanţă, marca americană lansează noua generaţie a celui mai important pick-up al său, pe cea mai importantă piaţă de pick-up-uri. Zi mare pentru americani, deci!
Şi deoarece trendul de downsizing s-a cam devalorizat în ultima perioadă în ochii americanilor, noul Silverado nu ezită să se lanseze cu tocmai două motoare V8 sub capotă, la alegere: un V8 de 5.3 litri, proaspăt ieşit din laboratoarele inginerilor, şi un V8 de 6.2 litri. Iar cei ce preferă cuplul mare al propulsoarelor diesel, vor putea opta pentru un nou diesel cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri! Noul motor diesel, precum şi V8 de 6.2 litri, vor fi cuplate la o cutie de viteze Hydra-Matic cu 10 rapoarte!
Deşi cei de la Chevrolet şi-au tachinat mult concurentul de la Ford pentru că acela a trecut la construcţia din aluminiu, noul Silverado se alătură parţial acestui trend, însă face şi o diferenţă esenţială. Cadrul maşinii rămâne realizat din oţel, la fel ca şi toate componentele fixe de caroserie, precum bena, însă componentele mişcătoare, precum portierele şi uşa benei au fost realizate din aluminiu, pentru a reduce greutatea totală a pick-up-ului.
Pe lângă motoarele mari şi durabilitatea pe care o inspiră, nouă ne place la nebunie şi designul noului Chevrolet Silverado. Arată demenţial şi pe asfalt şi pe terenul neacoperit al dealurilor, nu?
0
2,243
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!