Premieră: noua generație Toyota Avalon

La Salonul Auto de la Detroit a fost prezentată noua generație Toyota Avalon. Noul sedan are la bază platforma TNGA, pe care sunt construite actualele generații Toyota Camry și Prius. Pentru Avalon aceasta a fost extinsă – noua generație a navei amiral nipone este simțitor mai mare decât celelalte două modele Toyota, dar și decât generația precedentă, iar cel mai mult de spațiu adițional au beneficiat pasagerii din spate. Noul Avalon măsoară 4,978 mm în lungime, 1,849 mm în lățime, 1,435 mm în înălțime și ampatament de 2,870 mm.
Pentru început, pe piața americană vor fi oferite două variante de motorizări pentru noua generație a sedanului, una pe benzină, cu unitatea aspirată natural V6 3.5 litri, și una hibridă, care îmbină două motoare elecrice și un benzinar aspirat natural de 2.5 ciltri cu 4 cilindri în linie. Motorul V6 se cuplează la o cutie automată cu 8 rapoarte, iar varianta hibridă vine echipată cu un variator stepless. Ca și în cazul Camry, noul Avalon poate avea un design diferit la exterior, în dependență de versiune.
Comparativ cu generația precedentă, bateriile versiunii hybrid sunt ascunse sub bancheta din spate și nu sub podeaua portbagajului. Niponii nu au oferit date despre puterea livrată de motorizări. De menționat că la generația precedentă Avalon unitatea de 3.5 litri livra 272 CP, iar versiunea hibridă dispunea de 202 CP la activ.
Interiorul Avalon se bucură de noul sistem multimedia cu un ecran tactil de 9 inch cu sistem de comenzi vocale Amazon Alexa. Materialele la bord au fost îmbunătățite, opțional este disponibilă tapițeria din piele perforată și inserții din lemn sau fibră de carbon. În lista opțiunilor se enumeră sistem de încărcare a dispozitivelor mobile wireless, head-up display de 10 inch, planșă de bord semi-digitală și sistem audio de 1,200 W JBL cu 14 difuzoare. Avalon mai poate fi dotat cu iluminare adaptivă de tip LED și suspensie reglabilă.
Noua generație Toyota Avalon va fi lansată pe piața americană în primăvara 2018.
1
3,480
GALERIE FOTO (80 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!