Volkswagen a comercializat peste 6 milioane automobile în 2017!

Volkswagen a reușit să comercializeze peste 6 milioane de automobile anul trecut – cifră record pentru producătorul german. Cele mai mari vânzări le-au înregistrat modelele Golf, Jetta, Polo, Santana, SUV-urile Tiguan și T-Roc.
Volkswagen are peste 50 uzine în 14 țări ale lumii, iar gama brandului german include 60 modele la nivel global, 10 dintre care au fost lansate în 2017. Până în anul 2020 germanii vor avea în gama sa 19 SUV-uri.
Recordul absolut al vânzărilor aparține familiei Golf, care include un hatchback, break și van. Pentru modelul compact au optat peste 1 milion de automobiliști în toată lumea, iar din momentul apariției sale în 1974, Volkswagen Golf a fost comercializat într-un tiraj de peste 34 milioane exemplare! Începând cu cea de-a 4-a generație, Volkswagen Golf a devenit un model etalon în clasa sa, și majoritatea hatchback-urile compacte din clasa C sunt inspirat, în mare parte, anume de la modelul german. Despre faima căpătată de acest model vorbește și faptul că presa internațională numește segmentul compact de automobile "golf-class"!
Germanii încă nu au totalizat vânzările întregului concern Volkswagen Group, care include mai multe mărci. În prima jumătate al acestui an lider la capitolul vânzări la nivel mondial s-a dovedit a fi Alianța Renault-Nissan, atunci când anii precedenți Volkswagen și Toyota ocupau pozițiile de top.
0
1,868
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!