La fel pe dinafară, nou pe dinăuntru: Mitsubishi va aduce noul Outlander PHEV la Geneva

Dacă Mitsubishi are cu adevărat o poveste de succes în ultimul deceniu pe continentul european, acea poveste este a SUV-ului hibrid Outlander PHEV, care a marcat de curând 100 de mii de unităţi vândute de la lansarea sa din 2013 pe bătrânul continent. Vânzările au fost în mare parte propulsate de ţări precum Olanda şi Norvegia, dar acestea au fost suficiente pentru a-l face pe Outlander PHEV să se poată lăuda mai mulţi ani la rând cu titlul de cel mai bine vândut SUV hibrid cu încărcare de la priză.
Acum, însă, Mitsubishi ne anunţă că va aduce un nou Outlander PHEV la Geneva şi deoarece inspiraţia la nenumăratele facelift-uri aplicate lui Outlander s-a cam epuizat, niponii s-au concentrat pe partea inginerească, iar aici răsar informaţii cu adevărat interesante.
Noul Outlander PHEV va renunţa la actualul motor de 2.0 litri pe benzină din sistemul său de propulsie hibrid şi va adopta un nou motor de 2.4 litri, care va funcţiona cu ciclu Atkinson, la fel cum se întâmplă la multe modele hibride Toyota. Inginerii Mitsubishi declară că noul propulsor va genera un cuplu mai mare, va avea o funcţionare mai lineară şi va fi mai eficient.
Pe lângă asta, componentele electrice ale sistemului hibrid au fost de asemenea actualizate – generator cu 15% mai puternic, electromotor cu 10% mai puternic, baterie cu 15% mai mare în capacitate. De asemenea, a fost actualizat şi sistemul de tracţiune pe patru roţi, adăugându-i-se două regimuri – SPORT şi SNOW, ultimul favorizând controlul sporit pe suprafeţele alunecoase.
Pe lângă noul Outlander PHEV, Mitsubishi va mai aduce la Geneva şi conceptul unui SUV electric cu 3 motoare – unul pe puntea faţă şi câte unul pentru fiecare roată spate. Conceptul poartă numele e-EVOLUTION CONCEPT şi vine să arate o viziune a celor de la Mitsubishi pentru mobilitatea electrică din lumea viitoare a SUV-urilor.
0
2,433
GALERIE FOTO (28 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!