Noul Volvo V60: două motorizări hibride, 390 CP și cele mai noi sisteme de siguranță!

La un eveniment special în Stockholm a fost prezentată generația absolut nouă a break-ului Volvo V60. De ce a fost prezentat primul anume break-ul, și nu sedanul, așa cum e obișnuit în industria auto? Simplu! Pentru că pe piața europeană anume acest tip de caroserie se bucură de o cerere mai mare, decât sedanurile de talie medie. Suedezii au lucrat enorm la crearea noii generații V60, să le luăm pe rând, deci!
Chiar dacă, aparent, designul exterior V60 este foarte apropiat celui de pe Volvo V90, designerii suedezi au lucrat la greu pentru a oferi noului model o aparență armonioasă, adaptată la actualul limbaj stilistic și, totodată, apropiată designului crossover-ului XC60. Uite că le-a reușit! Noul Volvo V60 te cucerește prin micile detalii distinctive, ba chiar are un design exterior mai echilibrat decât modelele mai mari din gama suedezilor – noul Volvo V60 are la bază platforma modulară SPA, pe care se bazează și modelele familiei 90, însă este mai scurt, decât break-ul mai mare cu 178 mm, având o lungime de 4,761 mm. Ampatamentul măsoară 2,872 mm.
Interiorul break-ului este aproape similar crossover-ului XC60 și întregii game Volvo de la apariția celei de-a doua generație XC90. Precum și la celelalte modele, V60 va putea fi echipat cu o planșă de bord digitală, iar consola este dominată de ecranul sistemului multimedia Sensus. Opțional V60 poate avea habitaclu "îmbrăcat" în piele, iar pentru tapițeria textilă este disponibil un design și nuanțe noi.
Volumul portbagajului măsoară 529 litri, cu 100 litri mai mult decât la generația anterioară! Cu bancheta din spate rabatată volumul poate fi mărit până la 1,364 litri, contra 1,241 litri la modelul anterior.
Noul Volvo V60 dispune de cele mai noi sisteme de siguranță din gama suedezilor, prezente și pe celelalte modele prezentate de curând. Ba mai mult, sistemul de pilot semi-automat a fost îmbunătățit pentru o parcurgere mai exactă a curbelor și intersecțiilor, iar printre asistenții electronici se enumeră sistemul de atenționare despre prezența obstacolelor laterale în timpul parcurgerii intersecțiilor sau în parcare.
Pentru prima dată un model din familia 60 al celor de la Volvo poate fi echipat cu suspensie spate pneumatică – opțiune extrem de rar întâlnită în clasă, cu care se poate lăuda doar Mercedes-Benz C-Class.
Noul break va fi echipat, pentru început, cu motoarele turboaspirate de 2.0 litri deja cunoscute după modelele mai mari. Primele versiuni lansate pe piață vor fi benzinarele T5 și T6 (disponibile, inclusiv, cu tracțiune integrală) și motoarele diesel D3 și D4 (doar cu tracțiune față).
Noul Volvo V60 este primul, din gama suedezilor, care se bucură din start de două versiuni electrificate. Afară de versiunea deja cunoscută, după modelele mai mari, T8 Twin Engine AWD, V60 poate fi comandat în versiunea T6 Twin Engine AWD – premieră pentru suedezi. În ambele cazuri break-ul va fi echipat cu un motor electric de 117 CP, ce pune în mișcare puntea spate, alimentat de la o baterie de 10.4 kWh. Apropo, această construcție permite echiparea modeleleor hibride cu o cutie automată convențională, din motiv că aceasta transmite cuplul motorului cu ardere internă pe puntea față, cuplul transmis pe puntea spate fiind asigurat direct și doar de motorul electric.

Diferența între versiuni o face puterea dezvoltată de benzinarul aspirat de sub capotă, ce pune în mișcare puntea față. La versiunea T6 motorul de 2.0 litri livrează 253 CP, iar puterea totală al versiunii constituie 340 CP și 251 Nm, iar în cazul versiunii T8 același motor dezvoltă 303 CP, puterea totală al versiunii de top constituind 390 CP și 288 Nm. Doar motorizările diesel vor putea fi cuplate la o cutie manuală cu 6 trepte, cele pe benzină fiind echipate doar cu cutia automată cu 8 rapoarte.
Publicul va face cunoștință cu noul Volvo V60 la Salonul Auto de la Geneva. Startul vânzărilor în Europa va fi dat în luna septembrie al acestui an. Sedanul S60 va fi prezentat mai târziu, cel mai probabil la Salonul Auto de la Beijing în aprilie curent. Până la finele acestui an, sau la începutul anului viitor va fi prezentată și versiunea cu capacități sporite de off-road Volvo V60 Cross Country.
0
4,384
GALERIE FOTO (60 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (5 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!