Porsche renunță la motorul V6 3.0 TDI și rămâne, temporar, fără propulsoare diesel în gamă

Porsche a eliminat din dotările crossover-ului Macan motorizarea diesel cu propulsorul V6 3.0 TDI. Astfel, compania germană nu mai produce, temporar, automobile pe motorină, Macan fiind ultimul în gamă. Porsche Panamera 4S Diesel a fost scoasă din producție peste nouă luni după lansarea celei de-a doua generație.
Noul Porsche Cayenne nu dispune de o versiune cu propulsor pe motorină la moment, însă iubitorii acestor motoare pot fi liniștiți – Porsche nu a renunțat în totalitate la motoarele diesel, iar noul Cayenne va fi oferit într-o astfel de versiune până la finele acestui an.
Totodată, Porsche amintește, că propulsoarele diesel au un rol secundar pentru marca germană, care a luat decizia de a se concentra pe dezvoltarea unităților pe benzină și a propulsoarelor hibride grație cererii în creștere pentru aceste versiuni – circa 50% din vânzările noii Porsche Panamera sunt asigurate de versiunile hibride! Ca și anterior, Porsche nu va dezvolta și nu va produce un motor diesel de sine stătător, iar viitoarele modele germane vor avea sub capotă, cel mai probabil ca și anterior, motoare diesel livrate de Audi. Nu este exclus că, ulterior, noua unitate diesel va fi oferită și pentru Macan și Panamera.
Afară de cererea în scădere pentru Macan și Panamera cu motoare diesel, un alt motiv al stopării producției acestor versiuni ar fi și scandalul Dieselgate, în care a fost implicată și marca Porsche. Germanii au fost obligați să recheme pentru lucrări tehnice circa 22 mii Cayenne cu motorul 3.0 TDI, iar în unele țări comercializarea acestor versiuni a fost complet interzisă.
0
4,356
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!