Porsche va investi 6 miliarde euro în dezvoltarea automobilelor electrificate următorii 4 ani

Anterior Porsche anunța intenția de a investi circa 3 miliarde euro în dezvoltarea automobilelor electrificate în următorii ani, însă după ultima adunare a conducerii de vârf a fost luată decizia de a dubla suma investițiilor până în 2022.
Astfel, în următorii 4 ani Porsche va investi circa 6 miliarde euro în dezvoltarea modelelor sale electrificate. Circa 1 miliard de euro va fi investit în dezvoltarea versiunilor electrice și cu propulsie hibridă a modelelor deja existente în gama producătorului german, pe când 500 milioane euro adițional vor fi investite în dezvoltarea versiunii de serie a conceptului Porsche Mission E. Alte 700 milioane euro vor fi alocate cercetărilor și dezvoltării noilor tehnologii electrice pentru viitoarele modele, inclusiv și pentru crearea unei infrastructuri de stații de încărcare cu energie electrică. Alte sume, mai puțin consistente, sunt prevăzute pentru dezvoltarea uzinelor de producție.
În prezent, Porsche, alături de Audi, BMW, Daimler și Ford, participă la proiectul Ionity, care are ca scop lansarea până în 2020 a 400 stații de alimentare cu energie electrică fast-charge în jurul principalelor trasee europene.
0
1,619
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!