Autoritățile statului California au permis testarea vehiculelor cu pilot automat fără șofer și volan

Autoritățile statului american California au permis testarea vehiculelor dotate cu sisteme de pilot automat pe drumurile publice fără șofer propriu-zis la bord! Deocamdată permisiunea este valabilă doar pentru producătorii auto, avântați în dezvoltarea acestor tehnologii.
Proiectul de lege a fost analizat de autorități timp de 3 ani, iar principalul motiv de îngrijorare era transformarea ulterioară a drumurilor publice, cu consecințe imprevizibile, în laboratoare de teste a companiilor private, dat fiind faptul că în prezent în California propriile tehnologii în acest domeniu sunt testate de circa 50 companii, printre care Alphabet (Google), Apple, General Motors (GM), Ford, Toyota și Uber. Chiar și așa, statul California este cunoscut în SUA ca unul cu cele mai severe reguli și legi pentru automobilele autonome.
Decizia vine ca consecință a recomandărilor președintelui Donald Trump, care a solicitat autorităților locale să simplifice ordinea obținerii permisiunii de a lansa automobilele de teste pe drumurile publice. În același timp, primele automobile lipsite de organele de control "tradiționale", precum volanul și pedalele, nu vor fi lăsate să circule pe drumurile publice fără supravegherea la distanță a unui operator. Curios este faptul, că printre cerințele pe care se obligă să le întrunească producătorii pentru a lansa automobilele sale de teste pe drumurile publice, se enumeră un elaborarea unui plan de acțiuni, în cazul în care aceste automobile vor fi oprite de către ofițerii de patrulare.
0
1,616
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!