BMW pregătește un nou model complet electric cu denumirea i4, care va concura direct cu Tesla Model 3

În cadrul Salonului Auto de la Geneva șeful concernului BMW Harald Kruger a făcut o declarație incendiară, precum că BMW pregătește un nou model complet electric în caroserie sedan, care va purta denumirea i4 și va face parte din segmentul D, concurând direct, astfel, cu Tesla Model 3.
Noul model va avea un design inspirat de la conceptual BMW i Vision Dynamics, prezentat în toamna anului trecut la Salonul Auto de la Frankfurt. Acest concept accelerează până la 100 km/h în 4 secunde, iar capacitatea bateriilor poate asigura o autonomie de până la 600 km.
Viitorul sedan electric va fi produs la uzina companiei din Munchen, și nu la uzina din Leipzig, unde în prezent sunt produse alte două modele din seria i – compacta i3 și sport-car-ul hibrid i8. Curios este faptul, că la uzina din Munchen se produc în prezent modelele Seria 3 și Seria 4, iar asta înseamnă că viitorul model ar putea împarte platforma tehnică cu acestea.
Anterior startul producției i4 era planificat pentru anul 2021, însă noile informații sugerează că noul model ar putea fi lansat mai devreme.
0
2,030
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!