GENEVA 2018 LIVE: Noul brand Polestar debutează în Europa

8 Martie 2018, 16:03
Redacția PiataAuto.md, LIVE din Geneva
La Salonul Auto de la Geneva are loc debutul noii mărci auto Polestar, cu primul model de serie Polestar 1. Ieri – diviziune sportivă al producătorului suedez Volvo, iar astăzi – brand auto separat, specializat pe producția electromobilelor cu caracter sportiv.
Modelul Polestar 1 prezentat la Geneva este aproape gata de producția de serie. Coupe-ul se bazează pe platforma modulară SPA, pe care sunt construite noile Volvo XC90, S90/V90, XC60 și V60, însă producătorul declară că Polestar este un automobil original cu până la 50% componente proprii.
Noul coupe a primit propulsie hibridă, formată dintr-un benzinar turboaspirat de 2.0 litri, cunoscut deja după noile modele Volvo, ce transmite cuplul prin intermediul unei cutii automate cu 8 rapoarte pe puntea față, și două motoare electrice care pun în mișcare puntea spate. Puterea totală a propulsiei hibride este de-a dreptul spectaculoasă – 600 CP și 1,000 Nm. Motoarele electrice sunt alimentate de la o baterie de 34 kWh, grație căreia Polestar 1 poate parcurge până la 150 km în regim pur electric, cifră record pentru automobilele hibride.
Caroseria Polestar 1 este compusă din fibră de carbon, iar habitaclul și organele de control sunt preluate de la modelele Volvo, împreună cu sistemul de infotainment cu ecran tactil Sensus.
Coupe-ul va fi lansat în vânzare începând cu anul viitor, iar achiziția va putea fi făcută inclusiv printr-o aplicație mobilă. Producția va avea loc la noua uzină din China.
0
2,228
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!