Amenzi mai dure pentru încălcarea regulilor de transportare a copiilor în automobile în Moldova

Conform regulamentului circulației rutiere a Republicii Moldova, copiii cu vârsta de până la 12 ani pot fi transportați în automobil doar cu ajutorul unui sistem de reținere a copiilor, fie acesta un scaun de înălțare, pernă specială sau alt mijloc care permite fixarea centurii de siguranță standard. Totodată, sistemul de reținere trebuie să corespundă standardelor de siguranță, să corespundă greutății și taliei copilului, și să permită fixarea corectă (umăr/bazin) a centurii de siguranță.
În prezent, pentru încălcarea acestei prevederi, șoferii riscă să se aleagă cu o amendă cuprinsă între 9 și 12 unități convenționale (u.c.), echivalentul a 450 și, respectiv, 600 lei, cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Potrivit unui proiect de modificare şi completare a Codului Contravențional aprobat de Guvern, transportarea copiilor în mijloace de transport contrar prevederilor legislative se va sancționa cu o amendă cuprinsă între 12 şi 24 u.c., echivalentul a 600 şi, respectiv, 1,200 lei, cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Proiectul mai prevede că transportarea în grup a copiilor se va efectua numai în microbuze şi autobuze cu aplicarea semnelor corespunzătoare la părțile frontală şi posterioară, iar copiii să fie însoțiți de cel puțin o persoană adultă.
0
2,567
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!