Mercedes-Benz Sprinter Classic a fost actualizat și nu intenționează să părăsească linia de producție!

Mercedes-Benz Sprinter a fost pentru prima dată lansat în 1995 și a fost produs 11 ani, până în 2006, după care a fost înlocuit cu noua generație, iar de curând a fost prezentată utilitara absolut nouă, care va fi lansată în acest an. Concomitent, însă, special pentru unele piețe, prima generație (W901-W905) a utilitarei legendare, și atât de cunoscute în țara noastră, este produsă și până în prezent, cu denumirea Sprinter Classic.

Producția primei generații a utilitarei a început în Federația Rusă în 2013 la uzina Grupului GAZ din Nijni Novgorod, care în prezent lansează circa 25 mii unități Sprinter Classic. Afară de aceasta, utilitara mai este produsă în Argentina.
Uite că ajuns în 2018, se pare că Mercedes-Benz Sprinter Classic nici nu are de gând să părăsească linia de producție, iar mai nou în spațiul web au fost publicate primele imagini și date cu utilitara actualizată! Astfel, Sprinter Classic nu a primit prea multe schimbări la exterior, cea mai evidentă fiind noua bară de protecție față. Tot aici își fac loc blocurile optice anti-ceață, care lipseau până în prezent, iar acum sunt prevăzute pentru toate dotările. Odată cu actualizarea, dotarea incipientă va include standard echipări precum geamuri și oglinzi acționate electric, senzor de temperatură exterioară și un alt scaun pentru șofer, cu cotieră și încălzire electrică. Totodată noile opțiuni standardizate pentru dotarea incipientă aduc și scumpiri de circa 1,200-1,300 euro pentru aceasta.
Însă cea mai importantă noutate este de ordin tehnic. Mercedes-Benz Sprinter Classic pensionează vechea cutie manuală cu 5 rapoarte în schimbul celei cu 6 rapoarte. Grație noii trepte adiționale Sprinter Classic a devenit mai eficient cu 4.7% și produce un nivel mai mic cu 2 dB de zgomot.

Motorul a rămas același, verificat în timp și fiabil – turbodieselul de 2.2 litri în două variante de putere, de 109 sau 136 CP.
0
4,279
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!