Poliţia a neutralizat un grup criminal specializat în spargerea automobilelor în Chişinău

24 Aprilie 2018, 10:28
Denis Godorozea via Curentul.md
Direcţia de Poliţie a Municipiului Chişinău cu sprijinul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General de Poliţie (IGP) a neutralizat un grup criminal specializat în spargerea şi furtul bunurilor din automobile prin intermediul unui dispozitiv electronic care scanează frecvenţa sistemului de alarmă.
Oamenii legii au pornit o investigaţie, ce a durat 23 zile, timp în care au identificat infractorii antrenaţi în activitatea grupului criminal. Inspectorii au stabilit că membrii grupării criminale acţionau conform unui plan bine gândit, fiecare infractor având rolul său în comiterea infracţiunii. În cadrul investigaţiilor au fost acumulate probe suficiente pentru a confirma faptul implicării grupării criminale în cauză în comiterea a cel puţin 8 furturi în Chişinău.

Făptaşii au fost reţinuţi în flagrant, când au reuşit să pătrundă într-un automobil de model Toyota Yaris, parcat în curtea unui bloc de locuit de pe strada Andrei Doga din Chişinău, în momentul când aceștia au reuşit să sustragă mai multe bunuri materiale din automobil. În urma percheziţiilor oamenii legii au ridicat de la bănuiţi dispozitive electronice şi alte unelte pentru comiterea acestor infracţiuni, printre care şi scanerul frecvenţei sistemului de alarmă.
Bănuiţii sunt originari din Chişinău cu vârstele cuprinse între 32 şi 39 ani, judecaţi anterior pentru alte infracţiuni. Celor trei membri ale grupării le-au fost înaintate învinuiri pentru furt săvârşit de un grup criminal organizat prin pătrundere în încăpere cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile. Învinuiţii au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 zile, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 6 ani de închisoare.
0
1,901
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!