Volkswagen Amarok primeşte unitatea modernizată V6 TDI cu mai multă putere

În luna septembrie al anului trecut germanii au adus la Salonul Auto de la Frankfurt conceptul Volkswagen Amarok cu versiunea modernizată a unităţii turbodiesel V6 de 3.0 litri, care a primit un surplus de 34 CP şi 30 Nm cuplu maxim.
Graţie modificărilor realizate de inginerii germani, turbodiesel-ul V6 livrează acum o putere de 258 CP şi 580 Nm, contra celor 224 CP şi 550 Nm anterior. Această putere este livrată în proporţie de 100% într-un diapazon de 1,400 şi 3,000 rpm, însă funcţia overboost rămâne prezentă şi poate mări puterea pick-up-ului pentru o perioadă scurtă de timp până la 272 CP. Ca şi anterior, unitatea turbodiesel de top se cuplează la cutia automată cu 8 rapoarte ce transmite cuplul pe ambele punţi.
Unitatea modificată va fi disponibilă pentru Volkswagen Amarok doar în dotările de top Highline şi Aventura, cea din urmă fiind de top, aducând multiple inserţii cromate şi jante de 19 inch la exterior, dar şi habitaclu tapisat cu piele fină Nappa cu cusătură contrastantă.
Cu motorul actualizat şi noi nivele de dotări Amarok poate concura în continuare cu unul dintre rivalii principali – Mercedes-Benz X 350d 4MATIC, care s-a prezentat la Geneva în versiunea de top cu motorul turbodiesel de 3.0 litri care livrează practic acelaşi nivel de putere, precum şi Amarok – 258 CP şi 550 Nm.

Dealerii germani deja pot prelua comenzi pentru Amarok cu motorul de top modernizat, iar primele astfel de exemplare vor fi livrate clienţilor în luna iunie al acestui an. Preţul de start constituie în Germania 43,180 euro.
0
2,154
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!