Bavarezii lansează o nouă motorizare diesel de top pentru BMW X3

BMW anunţă o nouă motorizare pentru SUV-ul X3. Noul motor se va situa în topul motorizărilor diesel şi va primi denumirea X3 M40d, oferind o alternativă pentru doritorii de a achiziţiona un model performant de top, dar cu propulsor diesel. O altă noutate vine pentru compacta Seria 1 cu noua versiune Edition Metropolitan.
Predecesorul actualului X3 nu a u beneficiat de versiuni de performanţă M Performance, iar noua generaţie din vara acestui an va dispune de două motorizări de acest gen. BMW X3 încă anul trecut a bucurat fanii cu versiunea X3 M40i, care are la bază benzinarul turboaspirat de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, iar noua versiune vine să satisfacă cerinţele adepţilor motoarelor diesel. Astfel, noul X3 M40d va avea sub capotă propulsorul turbodiesel de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, ce livrează 326 Cp şi 680 Nm, instalat şi sub capota X4 M40d, prezentat în luna februarie al acestui an. Cu acest motor SUV-ul este capabil să accelereze până la 100 km/h în 4.9 secunde.
BMW X4 va fi disponibil şi cu o versiune mai modestă a turbodieselului de 3.0 litri, aceasta va purta denumirea xDrive30d şi va fi disponibilă la finalul verii acestui an. În această variantă, propulsorul livrează 265 CP şi 620 Nm.
O altă noutate vine pentru modelele compacte din gama bavarezilor: cutia automată Steptronic cu 8 rapoarte va fi inclusă în echipamentul standard pentru Seria 1 în versiunile 120i şi M140i în ambele variante de caroserie, pentru sedanurile, break-urile şi hatchback-urile Seria 3 în versiunile 320i xDrive Sedan, 320i xDrive Touring, 320i Gran Turismo şi 320i xDrive Gran Turismo, dar şi pentru versiunile 330i şi 340i în caroseriile Sedan şi Touring. Pentru modelele Seria 4 şi Seria 5 cutia automată va fi inclusă standard în dotările de bază, pe când modelele Seriei 5, 6 şi 7 vor dispune de câteva nuanţe noi a caroseriei.
Noul nivel de echipare pentru Seria 1 Edition Metropolitan va fi disponibil pentru toate variantele de caroserie şi va fi compatibil cu toate motorizările, cu excepţia M140i. Dotarea diferă de celelalte printr-un nivel de echipament mai bogat inclus standard, precum sistemul de navigare Business, senzori de parcare faţă şi spate, sistem de cheie intelectuală Comfort Acces, asistent de parcare, sistem de monitorizare a indicatoarelor rutiere şi cameră de marşarier.
0
1,495
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!