Ford lansează versiunile actualizate a SUV-urilor Ranger şi Everest

Ford a prezentat versiunile facelift a pick-up-ului Ranger şi offroader-ului Everest. Pentru Ranger aceasta este cea de-a doua modernizare în cariera generaţiei curente, are a fost lansată pentru prima dată în 2011.
La începutul acestui an Ford anunţa revenirea pick-up-ului Ranger pe piaţa americană după o pauză de 7 ani, acolo unde pick-up-urile de talie medie cunosc se bucură de o cerere în creştere ultimii ani. Înaintea lansării în Statele Unite Ranger a fost supus unui facelift pentru a face faţă rivalilor de la General Motors, iar acum de actualizările versiunii americane vor beneficia şi modelele destinate celorlalte pieţe, inclusiv modelele comercializate în Europa.
De la versiunea americană Ford Ranger a preluat calandrul cromat redesenat, însă bara de protecţie este una originală – modelele destinate pieţei europene nu vor dispune de bare de protecţie din oţel nici contra plată. De la versiunea americană noul Ranger facelift primeşte blocurile optice LED regândite şi sistemul de frânare automatizată în faţa cu detectarea pietonilor. Unitatea turboaspirată pe benzină 2.3 EcoBoost rămâne opţiune exclusivă pentru piaţa americană, în schimb noua cutie de viteze automată cu 10 rapoarte va fi disponibilă acum împreună cu biturbodieselul 2.0 TDCi cu 213 CP şi 500 Nm, ceea ce înseamnă că unitatea de top pe motorină, disponibilă până acum doar pentru versiunea Ranger Raptor este disponibilă chiar din dotările standard. Celelalte unităţi pe motorină, de 2.2 litri şi 3.2 litri rămân a fi disponibile fără schimbări.
Cel de-al doilea model actualizat este SUV-ul cu cadru dur Ford Everest. Din punct de vedere tehnic, modelul Everest este foarte apropiat cu Ranger, având aceeaşi bază cu cadru dur, însă diferenţa este făcută de tipul caroseriei şi suspensie.
Precum şi pick-up-ul, Everest a primit un calandru retuşat şi o altă bară de protecţie faţă, iar pentru versiunile mai dotate va fi disponibilă unitatea turbodiesel de top 2.0 TDCi cu acelaşi nivel de putere şi cutie de viteze cu 10 trepte, iar dacă Ranger a rămas cu acelaşi interior precum la versiune pre-facelift, atunic noul Everest beneficiază de materiale de calitate mai înaltă la interior. Afară de aceasta, pentru SUV sunt prevăzute câteva variante de jante din aliaj cu dimensiuni cuprinse între 17 şi 20 inch cu un design nou.
Versiunile actualizate Ranger şi Everest se vor lansa pe piaţă până la finalul acestui an. Primii de noile modele se vor bucura cumpărătorii australieni, după care acestea vor ajunge şi pe alte pieţe. În Europa pick-up-ul actualizat Ranger va fi disponibil, cel mai probabil, la începutul anului viitor, pe când modelul Everest rămâne destinat doar ţărilor din Asia şi Australia.
0
2,172
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!