Ultimă oră! Audi oprește livrările modelelor A6 (C7) și A7 din cauza suspiciunilor de trișare a emisiilor!

Audi a oprit livrările generațiilor precedente a modelelor A6 și A7 dotate cu propulsorul turbodiesel V6 3.0 TDI de 272 CP, ca urmare a suspiciunilor din partea autorităților germane, că producătorul ar folosi un dispozitiv de trișare a emisiilor diferit de cel ce a dus la izbucnirea scandalului supranumit Dieselgate.
Ieri, la scurt timp după anunțul făcut de autoritățile germane, reprezentanții de presă Audi au confirmat că Autoritatea de Transport din Germania (KBA) a pornit o investigație, pentru a stabili, dacă producătorul a folosit un alt dispozitiv de trișare a emisiilor pentru unitatea V6 3.0 TDI, iar astăzi, cei de la Audi au anunțat că opresc livrările acestor două modele. Totodată cei de la Audi au dezvăluit, că au depistat nereguli în software-ul care gestionează propulsorul dat, iar problema atinge 60 mii unități A6 și A7 comercializate la nivel global, 30 mii dintre care au fost vândute în Germania.
Noile generații Audi A6 și Audi A7, prezentate și lansate de curând, nu pot fi afectate de această problemă, dat fiind faptul, că acestea nu sunt dotate cu unitatea turbodiesel V6 3.0 TDI.
0
2,161
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!