Autorităţile britanice vor interzice vânzarea automobilelor cu motoare cu ardere internă până în 2030

Autorităţile din Marea Britanie şi-au exprimat intenţia de a interzice comercializarea automobilelor dotate cu motoare cu ardere internă până în 2030, cu 10 ani mai devreme, decât în termenul stabilit anterior! Concomitent, până atunci va fi restricţionată circulaţia automobilelor dotate cu acest tip de motoare pentru ca ulterior cetăţenii să renunţe definitiv la mijloacele de transport poluante.

Portivit surselor citate de agenţia Reuters, în viitorul apropiat autorităţile britanice urmează să publice un plan detaliat pentru a realiza obiectivele şi de a elimina de pe drumurile publice automobilele poluante. Planul a primit denumirea "Road to Zero" şi a fost elaborat de autorităţi după numeroase consultări cu afaceriști şi oficiali de stat. Anterior autorităţile Londrei au introdus o taxă adiţională de poluare pentru vehiculele dotate cu propulsoare diesel şi pe benzină care nu se conformă cel puţin normelor ecologice Euro 4.
Pe lângă Regatul Unit, mai multe ţări din Europa au anunţat restricţii de circulaţie pentru automobilele poluante şi intenţionează să oprească vânzările acestora în următoarele decenii. La începutul acestui an Tribunalul Administrativ Federal din Germania a împuternicit autorităţile locale să impună interdicţii de circulaţie în marele oraşe, iar prima interdicţie de acest fel a fost impusă în Hamburg la finalul lunii mai curent, unde pe anumite porţiuni de drum au apărut indicatoare de interdicţie de acces pentru automobile cu motoare diesel ce nu corespund normelor ecologice Euro 6.
0
1,700
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!