Premieră: Aston Martin prezintă cel mai puternic model din gama sa - DBS Superleggera

Aston Martin dezvăluie în premieră cel mai puternic şi dinamic model din istoria sa – noul DBS Superleggera. Britanicii au injectat o doză de peste 100 CP şi au redus greutatea proprie pentru ca super-coupe-ul să devină cel mai rapid model de serie din istoria producătorului din Albion.
Deşi este făcut pe baza coupe-ului DB11, noul DBS Superleggera a căpătat trăsături distinctive la exterior şi diferă prin calandrul imens, inspirat de la modelul Rapide, trecut recent printr-un facelift. Blocurile optice au fost înlocuite cu unele noi, care să ofere un aspect împrospătat coupe-ului şi o prezenţă cât se poate de atrăgătoare.
Pe lângă difuzor, bara de protecţie spate are integrate 4 terminaţii a sistemului de evacuare, care doar accentuează caracterul mai dinamic al modelului, fiind şi mai "sonore" cu 10 decibeli, comparativ cu coupe-ul DB11. Caroseria etalează multitudinea elementelor realizate din firbă de carbon, precum capacele oglinzilor retrovizoare laterale, eleronul şi difuzorul de la posterior, însă aici se regăsesc şi elemente din fibră de carbon vopsite în culoarea caroseriei, ce în tandem cu alte modificări au dus la o scădere a greutăţii cu 72 kg, comparativ cu DB11.
Unitatea bi-turbo V12 de 5.2 litri de sub capotă livrează 725 CP şi 900 Nm, cu 125 CP mai mult, astfel, decât motorul versiunii "standard" DB11. Cu o greutate proprie de sub 1.7 tone, Aston Martin DBS Superleggera este capabil să accelereze până la 100 km/h în 3.4 secunde, viteza maximă constituind 340 km/h.
Aston Martin DBS Superleggera vine să înlocuiască pe piaţă precedentul model de top, coupe-ul Vanquish S. Publicul va putea face cunoştinţă cu noul model la Festivalul Vitezei de la Goodwood de săptămâna viitoare. Vânzările vor începe mai târziu în acest an, iar preţul de start în Marea Britanie constituie 225 mii lire sterline, pe când în Germania super-coupe-ul va costa cel puţin 275 mii euro.
0
1,374
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!