SUV-ul electric Mercedes-Benz EQC a fost testat la temperaturi extreme în Spania

Mercedes-Benz a publicat un set de imagini noi cu prototipul viitorului SUV electric de serie EQC, testat în condiţii de călduri extreme de 50 grade Celsius în Spania. Urmează o serie de teste finale după care noul model va fi lansat pe piaţă ca primul crossover complet electric din gama producătorului din Stuttgart, ca parte a planurilor ambițioase de lansare a unei game întregi de modele electrice EQ.
După o serie de teste în condiţii extreme de temperaturi joase pe timp de iarnă, SUV-ul electric a ajuns să fie testat la temperaturi de 50 grade Celsius în Spania, iar cu această ocazie constructorul a publicat o serie de imagini captate în timpul testelor de anduranţă. Deşi electromobilul apare în imagini bine camuflat, unele elemente de design pot fi urmărite, precum forma blocurilor optice, inspirată mult de la conceptul Mercedes-Benz Generation EQ Concept, prezentat cu doi ani mai devreme. Pe lângă elementele comune în design, modele adoptă şi o siluetă similară ondulată a caroseriei.
În cadrul testelor, sarcina primordială a inginerilor a fost de a evalua starea tehnică şi modul de funcţionare a bateriei în condiţii climaterice extreme de temperaturi ridicate. Adesea acumulatoarele se pot deteriora sau îşi pierd din proprietăţi şi capacitatea de stocare a energiei sub influenţa temperaturilor ridicate. Nu în ultimul rând, sarcina inginerilor a fost de a verifica dacă particulele minuscule de praf pătrund în componentele interioare vitale ale electromobilului.
Mercedes-Benz nu dezvăluie substratul tehnic al viitorului EQC, dar cel mai probabil acesta va dispune de tehnologii apropiate conceptului Generation EQ, care este dotat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, ce livrează în tandem 400 CP şi-i permit să accelereze până la 100 km/h în circa 5 secunde. Bateriile cu o capacitate de 70 kWh sunt capabile să asigure o autonomie conceptului de 500 km conform ciclului NEDC.
Versiunea de serie va indica alte cifre de parcurs cu un singur plin, din cauza noului standard WLTP, însă nu este exclus ca varianta de serie să beneficieze de o baterie cu o capacitate mai mare, astfel încât să poată asigura o autonomie de peste 500 km. Ei bine, toate detaliile despre noul EQC le vom afla odată cu debutul său, planificat pentru anul viitor.
0
1,807
GALERIE FOTO (21 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!