Premieră: primul A-Class Sedan în istorie!

Mercedes-Benz prezintă primul în istorie sedan A-Class! Noul model primește un aspect exterior similar hatchback-ului cu aceeași denumire, iar posteriorul a fost preluat de la versiunea cu ampatament mărit a sedanului destinat pieței chineze. Sedanul se va lansa pe piață până la sfârșitul acestui an, iar până atunci germanii dezvăluie în detaliu noul său model.
Aspect exterior și date tehnice

Partea frontală a noului sedan a fost dezvăluită cu câteva zile mai devreme. După cum se anticipa, aceasta este identică până în cel mai mic detaliu celei de pe A-Class hatchback, întrucât mai devreme a fost prezentată versiunea cu ampatament mărit a aceluiași sedan, destinat pieței chineze, de la care modelul destinat Europei a și preluat elementele de la posterior, inclusiv blocurile optice. Totuși A-Class în specificație europeană se identifică prin elementele de după montanții centrali, grație plafonului alungit și portierelor spate mai mari. Comparativ cu hatchback-ul, noul sedan dispune și de un portbagaj mai mare – 420 litri contra celor 370 litri la hatchback.
Precum și celelalte modele din familia A-Class, sedanul se bazează pe platforma MFA II (Modular Front Arhitecture) – platformă modulară prevăzută pentru modelele cu tracțiune de bază pe puntea față. În lungime A-Class Sedan măsoară 4,549 mm, cu 130 mm mai mult decât hatchback-ul. Înălțimea constituie 1,446 mm (+6 mm comparativ cu hatchback-ul), în timp ce lățimea și ampatamentul sunt identice la ambele modele – 1,796 mm și, respectiv, 2,729 mm.
Germanii declară cu mândrie că noul A-Class Sedan dispune de cel mai bun coeficient aerodinamic în clasă de 0.22. Un asemenea rezultat a fost atins de modele precum Mercedes-Benz CLA și BMW Seria 5. Hatchback-ul A-Class dispune de un coeficient de 0.25.

Interior

Interiorul sedanului, precum și partea frontală, este identic hatchback-ului, iar asta înseamnă că viitorii clienți nu vor fi lipsiți de cele mai noi tehnologii și sisteme din gama celor de la Mercedes-Benz, debutate pentru prima dată anume pe noul A-Class. Aici își face loc sistemul multimedia Mercedes-Benz User Experience (MBUX), unul extrem de performant și intuitiv și cu asistent vocal inclus.
La bord se vor regăsi două ecrane, unul pentru instrumentarul de bord și altul pentru sistemul multimedia, care se vor deosebi prin dimensiuni și posibilități în dependență de versiunea aleasă de client. Standard sedanul va dispune de două ecrane de 7 inch, pe când versiunile mai dotate vor avea inclus o planșă de bord digitală de 7 inch și ecran al sistemului multimedia de 10.25 inch, iar versiunile de top vor pune la dispoziția proprietarului două ecrane de 10.25 inch.
Tehnologii și sisteme

Cum am enunțat mai sus, ambele modele din Clasa A dispun de tehnologii, asistenți și sisteme similare. Astfel, sedanul are inclus standard sistemul Active Brake Assist, capabil să frâneze automatizat în cazul apariției în cale a unui obstacol, inclusiv cu determinarea pietonilor, chiar și la viteze mai mari. În lista opționalelor este inclus sistemul de cruise-control intelectual, capabil să mențină distanța față de automobilul din față, să mențină direcția de circulație, să schimbe de sine stătător banda și să accelereze după o pauză scurtă, de exemplu, în ambuteiaj. Clienții vor mai putea opta pentru un asistent intelectual de parcare Active Parking Assist, sistem de monitorizare a marcajului și indicatoarelor rutiere și a unghiurilor oarbe.
Motorizări și termeni de lansare

Inițial Mercedes-Benz A-Class se va lansa pe piață cu două motoare, unul pe benzină și altul pe motorină, la rândul lor, ambele preluate de la hatchback, evident. Versiunea incipientă A 200 va avea sub capotă noul benzinar de 1.3 litri, dezvoltat împreună cu cei de la Renault, cu 163 CP și 250 Nm la activ. Versiunea pe motorină A 180d este propulsată de unitatea de 1.5 litri, cu 116 CP și 260 Nm. Ambele motoare se vor cupla la cutia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT.

Versiunea A 250, disponibilă în prezent pentru hatchback, va lipsi în lista motorizărilor sedanului în acest an și își va face apariția din 2019. Benzinarul de sub capota acestei versiuni va fi capabil de 224 CP. Mai târziu gamei de motorizări se va alătura o versiune plug-in hybrid, iar apariția mai multor versiuni de tip mild-hybrid nu este exclusă.
Publicul va putea face cunoștință "pe viu" cu noul Mercedes-Benz A-Class Sedan la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an. Noul model se va lansa pe piață până la finalul anului curent. Sedanul va fi produs la uzinele din Rastatt, Germania, și Aguascalientes, Mexic. Prețurile vor fi anunțate mai târziu.
0
2,490
GALERIE FOTO (60 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!