Șeful concernului FIAT-Chrysler Sergio Marchionne s-a stins din viață

Fostul director al concernului FIAT-Chrysler (FCA), Sergio Marchionne, la vârsta de 66 ani s-a stins din viață. Decesul a fost confirmat oficial printr-un comunicat de presă emis de FCA. Sergio Marchionne a suferit o intervenție chirurgicală planificată la un umăr săptămâna trecută, în urma căreia starea sa de sănătatea s-a agravat brusc. În urma sa fostul președinte FCA a lăsat doi copii.
Sergio Marchionne a venit la șefia FIAT în 2004, iar ulterior, în 2009, a administrat fuziunea companiilor FIAT și Chrysler într-un singur concern FCA. Sub conducerea lui Marchionne Chrysler a reușit să evite falimentul după desprinderea de concernul Daimler. În timpul șefiei sale concernul FCA a devenit unul profitabil, iar mărci precum, de exemplu, Alfa Romeo și Maseratti au avansat extrem de mult în tehnologii, devzoltând rivali de temut pentru marii producători de automobile premium cu pretenții sportive. Cu câteva luni mai devreme Sergio Marchionne a dezvăluit planul de restructurare pentru întregul concern FCA, cu modificări ample pentru fiecare brand în parte.

În 2019 Marchionne urma să părăsească postul de CEO al concernului FIAT-Chrysler, însă a părăsit funcția prematur la 21 iulie curent după complicațiile survenite după intervenția chirurgicală. Director interimar al concernului a fost numit Michael Manley, șeful Jeep și RAM, iar ulterior succesorul lui Marchionne va fi ales la adunarea generală a acționarilor FCA.
0
1,994
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!