Supercar-ul Koenigsegg Agera părăsește linia de producție! Succesorul se lansează în 2019

Koenigsegg a prezentat ultimile două exemplare a supercar-ului Agera din seria Final Edition. Cele două exemplare au primit și câte un nume personalizat – Thor și Vader. Mai devreme, însă, suedezii au prezentat o schiță cu succesorul Agera, denumirea căruia va fi dezvăluită mai devreme.
Odată ce Thor și Vader au părăsit linia de producție, în gama Koenigsegg a rămas un singur model -Regera. Însă dacă Agera dispunea doar de un motor V8 twinturbo cu 1,360 CP, atunci Regera este un hypercar cu propulsie hibridă, ce are la bază un V8 de 5.0 litri, combinat cu 3 motoare electrice, ce livrează în tandem 1,509 CP și 2,000 Nm. Astfel, în gama suedezilor rămâne doar un hypercar hibrid, iar succesorul modelului Agera RS va fi prezentat în primele luni ale anului viitor, fiind un hypercar propulsat doar de un motor termic.
Producătorul nu dezvăluie prea multe informații despre viitorul model. Se cunoaște că acesta va fi propulsat de un benzinar turboaspirat, cuplat la cutia robotizată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe puntea spate. Totodată, într-un interviu, CEO-ul companiei suedeze Christian vor Koenigsegg, a declarat, că noul model va putea depăși viteza de 300 mph, sau 482 km/h. Anterior, Koenigsegg Agera RS a izbutit să accelereze până la 457 km/h.
0
1,563
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!