Aprobat de Guvern: șoferii nu vor mai fi nevoiți să aștepte poliția în cazul accidentelor minore

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind simplificarea procedurii de documentare a accidentelor rutiere minore. Prin introducerea termenului "constatare amiabilă" se propune ca șoferii implicați într-un accident soldat doar cu daune materiale nesemnificative să completeze un formular special de constatare a accidentului rutier, cu stabilirea vinovăției unuia dintre șoferi, fără a fi nevoie de a apela la serviciile forțelor abilitate. Astfel, șoferii nu vor mai fi nevoiți să aștepte minute sau ore în șir sosirea angajaților Inspectoratului de Patrulare, provocând și dificultăți de circulație altor participanți la trafic.

Potrivit proiectului, procedura simplificată de documentare a accidentelor rutiere va putea fi aplicată doar în cazurile, când în accident sunt implicate nu mai mult de două automobile, daunele materiale sunt minore și doar în cazurile în care nici o persoană nu a primit leziuni corporale. Totodată, șoferii implicați vor trebui să fixeze circumstanțele producerii accidentului, să preia poze de la fața locului și să aibă actele în regulă (inclusiv polița de asigurare obligatorie și revizia tehnică). În cazurile în care cei implicați nu vor întruni aceste condiții, va fi solicitată intervenția organelor competente pentru documentarea accidentului.
Ulterior, șoferii implicați în producerea accidentului minor nu vor fi sancționați cu amenzi, însă, astfel încât accidentul va fi documentat, șoferul care se va face vinovat de producerea accidentului va avea de achitat o primă de asigurare mai mare la data viitoarei perfectări a asigurării obligatorii.

Proiectul a fost aprobat de Guvern, iar ulterior acesta urmează să fie votat în Parlament.
0
1,730
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!