Geely anunță investiții de 2 miliarde euro pentru dezvoltarea companiei Lotus

Concernul Geely, deținătorul companiei Volvo, anunță investiții de 2 miliarde euro în producătorul britanic de sportcar-uri Lotus, care de anul trecut a intrat în componența grupului chinez. Geely își dorește crearea unui adevărat rival pentru Porsche. Grație mijloacelor financiare investite, până la sfârșitul acestui deceniu Lotus va lansa două supercar-uri noi, iar pentru 2022 este planificată lansarea unui SUV cu sigla mărcii britanice.
Geely a intrat în posesia a 51% din acțiunile Lotus în 2017. Chinezii își doresc revitalizarea brandului britanic, dezvoltarea noilor tehnologii pentru supercar-urile britanice, dar și lansarea unor modele noi, mai solicitate, iar cel mai expedient pas în această direcție ar fi dezvoltarea unui SUV propriu, care să se lanseze pe un segment de piață extrem de solicitat acum.

Din investițiile uriașe Lotus va dezvolta cel puțin 2 supercar-uri noi și un SUV. Pe lângă aceasta, mijloacele financiar vor servi la mărirea capacității de producție a companiei, probabil și prin construcția unor noi uzine de producție. Astfel, Lotus ar putea repeta succesul incredibil al celor de la Volvo.
Scopul final al celor de la Geely este în de a dezvolta din brandul britanic un rival pe măsură pentru Porsche. Un prim rival direct pentru germani ar fi tocmai viitorul SUV Lotus, care cel mai probabil va împrumuta substratul tehnic al automobilelor Volvo, în special arhitectura SPA și unitățile de propulsie hibridă, iar ulterior și tehnologiile 100% electrice, dezvoltate de suedezi împreună cu Polstar.
0
1,902
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!