(VIDEO) Opel prezintă designul viitoarelor sale modele cu conceptul GT X Experimental

Companiile Opel și Vauxhall au prezentat conceptul GT X Experimental, care prevestește designul exterior a tuturor modelelor din gama viitoare ale producătorilor german și britanic în cadrul concernului PSA. Conceptul nu aduce linii de design revoluționare pentru cele două branduri, designul nou fiind o evoluție a limbajului stilistic actual. Contrar așteptărilor anterioare, însă, conceptul nu este un hatchback, ci un crossover.
Noul stil corporativ lansat de noul concept este determinat de Opel prin termenii "Compass" și "Vizor". De fapt, ambele noțiuni caracterizează partea frontală – Compass (busolă) descrie dunga verticală de pe capotă și elementul central al barei de protecție față, situat sub emblema Opel/Vauxhall (Nord și Sud), și blocurile optice față (Est și Vest). Noțiunea "Vizor" determină elementul frontal transparent, care înlocuiește prin sine grila radiatorului, blocurile optice integrate, senzorii și radarele sistemelor de siguranță și a asistenților.
Printre alte curiozități ale designului noului concept, care cel mai probabil nu vor ajunge pe modelele de serie, de altfel, sunt portierele spate care se deschid în sensul opus celor din față, iar grație acestui fapt conceptul este lipsit de montanții centrali. La interior GT X Experimental a primit un bord minimalist, cu instrumentar digital integrat într-un ecran imens al sistemului de infotainment.
Crossover-ul GT X Experimental dispune de propulsie 100% electrică. Acesta are la bază o nouă platformă, despre care constructorul a preferat să nu dezvăluie informații la moment. Presa occidentală, însă, sugerează că noul GT X Experimental, precum și viitoarele modele compacte Opel/Vauxhall, se bazează pe platforma CMP a francezilor de la PSA. Platforma respectivă va sta la baza viitoarelor modele din cadrul concernului, precum DS 3 Crossback, Opel Corsa și Peugeot 208.
Având în lungime 4,063 mm, conceptul GT X Experimental este simțitor mai scurt decât cel mai compact crossover din gama germanilor – cu 149 mm mai scurt decât Opel Mokka X. În lățime GT X Experimental măsoară 1,830 mm (+65 mm comparativ cu Mokka X), iar ampatamentul constituie 2,625 mm (+21 mm comparativ cu Mokka X). Constructorul nu dezvăluie informații despre substratul tehnic, limitându-se la informația că conceptul este propulsat de un motor electric, alimentat de la o baterie de generație nouă, de 50 kWh.
Pe lângă prezentarea viitorului stil corporativ al mărcilor Opel și Vauxhall, conceptul GT X Experimental marchează un an de la intrarea producătorilor german și britanic în componența concernului PSA Peugeot-Citroen. Viitorul model de serie, lansat de Opel/Vauxhall va fi hatchback-ul compact Corsa, care primul va prelua limbajul stilistic lansat de GT X Experimental.
0
1,862
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!