Tesla a generat pierderi de peste un miliard dolari în primele șase luni ale anului

Prima jumătate a acestui an este una extrem de nereușită pentru Tesla – compania americană continuă să genereze pierderi exorbitante, chiar dacă cererea pentru electromobilele sale este în creștere. Astfel, în prima jumătate a anului Tesla a generat pierderi de 1,05 miliarde dolari americani.

Conform raporturilor companiei, pierderile sunt provocate, în mare parte, de investițiile în modelele noi, inclusiv sedanul Model 3. Același model, însă, este și cel mai mare generator de venituri pentru companie, grație sporii producției și cererii imense. Compania anticipează că până la sfârșitul acestui an Model 3 va crește veniturile cu 15-20%, însă vor fi oare acestea suficiente pentru a aduce compania la profit?
Afară de dezvoltarea noilor modele, Tesla investește sume colosale în producția noilor uzine pentru a face față cererii imense. Astfel, în viitorul apropiat, compania va începe construcția propriei uzine pe teritoriul Chinei, pentru care va aloca circa 5 miliarde dolari, iar în prezent se duc tratative cu autoritățile țărilor europene pentru construcția unei uzine pe Bătrânul Continent.

În prezent gama este compusă din modelele Model S, Model X și Model 3 – cel mai compact și accesibil automobil din gamă, pe care compania americană mizează cel mai mult. Ulterior americanii pregătesc de lansare un nou model compact, crossover-ul Model Y, care să fie de asemenea accesibil și atractiv pentru clienți noi.
0
1,863
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!