(VIDEO) Bollinger B1, o maşină de teren electrică, concepută și construită în New York

Astăzi putem cumpăra modele de maşini electrice, sportive sau de fiecare zi, ca de exemplu Tesla Model S sau Model X, BMW i3 sau i8, dar dacă dorim să procurăm o maşină utilitară, capabilă să meargă pe orice tip de teren şi să aibă o tracţiune 100% electrică ? Se pare că la acest compartiment nu avem din ce alege, sau nu aveam până acum mai bine spus.
Dacă cineva ar încerca să construiască un hibrid dintr-un Land Rover Defender şi un Tesla, probabil ar arăta exact astfel. Se numeşte Bollinger B1 şi a fost conceput şi construit de Robert Bollinger, în New York.

Bollinger B1 este echipat cu două motoare electrice care livrează o putere echivalentă a 360 CP, un cuplu de 640 Nm şi are o autonomie de 320 km.

Accelerează această utilitară, de la 0 la 100 km/h în doar 4.5 secunde, ce este similar cu un BMW X5 M, sau un Jeep Grand Cherokee SRT8. Sistemul de tracţiune integrală dispunde de diferențiale blocabile, şi o gardă la sol de 200 mm.

Suspensia însă este una hidro-pneumatică, o suspensie favorizată odată de Citroen și practic nimeni altcineva. Motivul din care Bollinger a ales acest tip de suspensie, este că ea permite maşinii să rămână stabilă, şi să păstreze nivelul gardei la sol neschimbat, indiferent de greutatea încărcăturii pe care o poartă la bord.
Bollinger B1 va merge în vânzare în Statele Unite la mijlocul anului 2019, se mai aşteaptă şi o versiune Pick-Up, care va fi numită Bollinger B2.
0
2,068
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!