Pentru a mări autonomia maşinilor electrice, savanţii vin cu ideea de a transforma caroseria maşinilor în baterii electrice!

Autonomia este un factor extrem de imortant pentru mașinile electrice de astăzi, deoarece majoritatea din ele pot parcurge cu o încărcare în mediu 300-400 kilometri. Dar ce ar fi dacă caroseria mașinii în sine, ar reprezenta o baterie electrică?
O cercetare recentă a descoperit că fibrele de carbon, folosite cel mai des ca materiale structurale pentru reducerea greutăţii, pot fi utilizate și ca componente ale bateriilor. În mod specific, fibrele de carbon pot fi folosite ca electrozi, componente ale bateriilor care colectează și stochează încărcătura electrică.

Oamenii de știință au început prin examinarea structurii microscopice a diferitelor tipuri de fibre de carbon. Ei au descoperit că fibrele mari de carbon sunt cele mai puternice, dar slabe atunci când vine vorba de a stoca o încărcătură electrică.
Fibrele de carbon mici însă au un efect invers: sunt mai puţin rigide, dar pot stoca cantități substanțiale de energie electrică. Savanţii spun ca au gasit o modalitate de a face fibrele de carbon puţin mai mici dar în acelaşi timp să păstreze proprietăţile lor electrice, fără ca fibrele să piardă prea mult din rigiditate.

Aceasta înseamnă că fibrele de carbon pot fi utilizate în proiectarea caroseriei unei mașini, ca elemente de stocare a energiei electrice.
Deci în final avem un concept foarte curios a unei maşini electrice, cu o caroserie din fibră de carbon extrem de uşoară şi rigidă care în acelaşi timp îndeplineşte rolul unei baterii, care va creşte semnificativ autonomia maşini şi respectiv repartizarea greutăţii va fi mai bună.
0
2,768
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!