Skoda Scala: Motorizări şi dimensiuni

Oficialii de la Skoda au venit cu detalii suplimentare în privinţa noului model compact Skoda Scala. După cum am menţionat în publicaţia precedentă modelul Scala vine să joace în segmentul A, pe care promite să-l redefinească. Acum însă dispunem de cifre exacte de dimensiuni ale maşinii şi putem crea o imagine mai completă în privinţa acestora.
Dimensiunile:

Lungimea totală a maşinii este de 4,362 mm pe când cea a modelului Rapid Spaceback este de 4,304. Lăţimea modelului Scala este de 1,793 mm şi înălţimea 1,471 mm, fiind cifre care se apropie deja de dimensiunile modelului Octavia, cu o lăţime de 1,814 mm şi înălţime de 1,461 mm.

Ampatamentul are o lungime de 2,649 mm care la fel se apropie de cea a modelului Octavia cu 2,680 mm respectiv. Deci dacă să facem o concluzie, modelul Scala este plasat undeva între Rapid Spaceback şi Octavia. Dar cum rămâne cu dimensiunile din interior? Aici noul model reuşeşte chiar să întreacă pe sora sa Octavia, după anumiţi parametri.
Deci spaţiu pentru genunchii pasagerilor din spate este de 73 mm, fiind identic cu cel al modelului Octavia. Spaţiul dintre vârful capului pasagerilor din spate şi tavanul maşinii este de 982 mm fiind puţin mai mare, comparativ cu 980 mm al modelului Octavia.

Tradiţional deja pentru orice model Skoda, modelul Scala vine cu un portbagaj generos, de 467 litri şi 1,410 litri cu scaunele din urmă culcate.
Motorizările:

Skoda Scala va avea o gamă de motorizări alcătuită din 5 propulsoare, trei din ele pe benzină şi unul diesel. Mai târziu modelul va dispune şi de un motor cu instalaţie de gaz (CNG).

Două benzinare TSI de 1.0 litri în 3 cilindri, primul cu o putere de 95 CP, cuplat la o cutie manuală în 5 trepte, al doilea de 115 CP vine în standard cu o cutie manuală în 6 trepte sau una DSG în 7 trepte.

Versiunea de top pe benzină este de 1.5 litri cu 4 cilindri şi dezvoltă 150 CP care la fel are în standard o cutie manuală în 6 trepte şi DSG în 7 trepte optional. Motorul diesel de 1.6 litri cu 115 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm, este echipat în standard cu sistemul AdBlue.
În versiuni de top, modelul Scala va fi dotat cu o suspenise sport, ajustabilă, lumini LED în faţă şi spate, 9 airbag-uri şi opţiunea Virtual Cockpit. Modelul Scala se laudă cu cel mai mare ecran multimedia din clasă, de 9.2 inch şi pentru prima dată un model Skoda va fi dotat cu o cartelă eSIM, care va oferi o conexiune la internet de viteză înaltă LTE fără a fi nevoie de o cartelă SIM suplimentară sau o conexiune prin intermediul unui smartphone.

Skoda Scala promite să fie un model extrem de interesant şi presupunem că va fi foarte solicitat la noi în ţară.
0
13,945
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!