(VIDEO) Prototipul SUV-ului Ferrari Purosangue filmat la uzina din Maranello

Ştim cu toţiii că în ziua de azi clasa SUV a devenit cea mai dorită de cumpărători şi că orice producător tinde să aibă în gama sa de modele, măcar un automobil de clasa SUV. Chiar şi producătorii maşinilor de performanţă, ca Bentley, Maserati, Lamborghini şi chiar Rolls Royce, dispun de modele de tip SUV în gama sa.
Însă Ferrari nu doreşte să meargă în urma trend-urilor, deja de mai mulţi ani. Fie din cauza conservatismului în rândurile de conducere a companiei, fie din alte motive, ei au ignorat cu încăpăţinare boom-ul de SUV-uri pe piaţa globală, din ultimii ani.

Însă recent au hotărât şi ei să vină cu un model SUV, numit Purosangue şi în afară de denumire, nu au mai oferit absolut nici o informaţie despre el. După spusele noului şef al Ferrari, Louis Camirelli, Purosangue nu va fi un SUV (Sport Utility Vehicle) ci un FUV, de la Ferrari Utility Vehicle.
El spune că nu acceptă ca abreviatura SUV să fie folosită alături de numele Ferrari într-o propoziţie şi că noul model va fi foarte diferit de un crossover obişnuit. Putem să presupunem însă, că noul Purosangue va dispune de un sistem de tracţiune integrală, similar cu cel al actualului Ferrari GTC4 Lusso, şi la compartimentul motorizări, sperăm la un V12 natural aspirat, ce firesc e puţin probabil, dar un V8 twin-turbo, la fel nu ar fi rău deloc.
Din materialul video de mai jos, vedem că se testează platforma unui SUV, cu caroseria împrumutată de la actualul model Ferrari, GTC4 Lusso. Prototipul are o gardă la sol mărită şi pare a fi în primele sale etape de dezvoltare.
1
2,976
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!