Laurin & Klement BSC: Un sport-car de 110 ani restaurat meticulos de Skoda!

Începând cu primele zile ale companiei, când Skoda mai purta numele părinților săi fondatori, Vaclav Laurin și Vaclav Klement, modelul BS, a contribuit ca marca cehă să evolueze dincolo de Voiturette A, prima sa mașină.
Cel mai sportiv dintre ele a fost modelul BSC, doar 12 unităţi ale cărui au fost făcute vreodată. Primul exemplar a fost fabricat la data de 10 iunie 1908, în timp ce ultimul a fost finalizat mai târziu în acelaşi an, la 20 octombrie.

Laurin & Klement vindeau modelul BSC atât în versiuni de șasiu curat, pregătit pentru drumuri, cât și în versiuni de vehicul complet cu caroserie și toate componentele aferente. În timp ce modelul BS obișnuit dezvolta doar 10 cai putere, varianta BSC mai adăuga încă doi cai putere, rezultatul fiind de 12 CP. Acestea erau standardele de putere ale mașinilor sport în primele zile ale anilor 1,900. În prezent, modelul Octavia RS dezvoltă o putere de până la 245 CP.
Exemplarul dat este unicul care a supraviețuit, care a fost restaurat cu meticulozitate după o serie de lucrări care au durat timp de doi ani.

Skoda menționează că toate componentele modelului Laurin & Klement BSC sunt originale, care includ motorul cu doi cilindri în rând, răcit cu apă, cu o capacitate de 1,4 litri, care produce celi 12 CP menționaţi mai sus.

0
330
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!