Pagina principală
Anunţuri auto
Cumpăr vând
Ştiri
Teste drive
Automobile noi
Club
Magazin auto
Service A-Z

Organizaţiile ecologiste europene doresc ca maşinile afectate de Dieselgate să nu mai fie exportate în ţările Europei de Est

Organizaţiile ecologiste europene cum ar fi, platforma Transport şi Mediu, Alianţa Europeană pentru sănătate publică şi reţeaua de oraşe Eurocities afirmă că maşinile cu propulsie pe diesel sunt extrem de dăunătoare pentru ecologia oraşelor europene şi cer ca instituţiile Uniunii Europene şi a ţărilor aliate să ia măsuri mai severe împotriva folosirii combustibilului diesel la maşini.
În urma unei conferinţe desfăşurate la Bruxelles între organizaţiile menţionate mai sus, a fost semnată o declaraţie care conţine cifre îngrijorătoare pentru europeni.

Pe drumurile Europei circulă în prezent, circa 43 de milioane de vehicule cu propulsie diesel, în timp ce costurile de înlăturare a poluărilor cauzate de sectorul de transport sunt de circa 62 de miliarde de euro anual, din care 52 de miliarde sunt cheltuite în urma folosirii combustibilului diesel.

Declaraţia atinge şi scandalul recent ‘’Dieselgate’’, în care producătorul Volkswagen a fost depistat să fi trucat rezultatele testelor la emisii de noxe.
Organizaţiile menţionate îndeamnă ţările din Europa de vest să oprească exportul în ţările Europei de est, a maşinilor afectate de Dieselgate şi să iniţieze un fond european pentru aer curat, care să susţină oraşele europene cele mai afectate în urma folosirii motoarelor diesel.
0
592
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!