BMW 530 MLE din 1976. Este neoficial, primul BMW din seria M!

După ani grei de căutare, cei de la BMW South Africa au reuşit să găsească şi să cumpere unul din puţinele rămase BMW 530 MLE, pentru a fi ulterior restaurat în toată frumuseţea.
Nu mulți cunosc povestea lui BMW 530 Motorsport Limited Edition (MLE), o omologare specială exclusivistă pentru Africa de Sud a Seriei 5 E12. Modelul 530 MLE a fost creat pentru ca BMW să se califice pentru intrarea în cursele pentru maşini de serie modificate, din Africa de Sud, cu două mașini de curse din seria E12. Proiectată de BMW Motorsport, 530 MLE a fost produs în doar 110 exemplare în modificaţia Type 1 în 1976, urmată apoi de modificaţia Type 2 care a fost produsă încă în 117 exemplare începând cu 1977.

BMW 530 MLE a fost, neoficial, primul BMW din seria M, reuşind să întreacă lansarea lui BMW M1 cu doi ani. Toate maşinile seria MLE au fost produse la uzina BMW Rosslyn din Africa de Sud. Ele erau vopsite în culoare albă cu un spoiler în faţă şi eleron pe spate, arcurile roţilor lărgite fiind casă pentru jantele unicale, produse de firma Mahle.
Seria 5 MLE avea sub capotă un benzinar de 3,0 litri cu şase cilindri în linie, capabil să producă 197 CP şi 277 Nm de cuplu. Accelerarea până la prima sută îi lua sedan-ului 9,3 secunde în timp ce viteza maximă era de 208 km/h. Cei de la BMW South Africa au reuşit să găsească şi să cumpere pentru a fi restaurat, cel de al 100-lea exemplar produs, cu numărul caroseriei 770100. Fiind foarte entuziasmaţi, cei de la BMW South Africa au invitat în proiect foştii lucrători care au asamblat pe timpuri această maşină.
0
347
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!