GENEVA 2019: Audi Q4 e-tron prefațează un viitor crossover compact 100% electric

Audi prezintă la Salonul Auto de la Geneva conceptul unui viitor crossover compact cu propulsie 100% electrică, care se va situa în gama producătorului din Ingolstadt pe o treaptă mai jos de noul e-tron. Conceptul a primit denumirea Q4 e-tron și, pe lângă substratul tehnic eco-friendly, acesta prevestește apariția celui de-al doilea SUV-coupe în gama de modele Audi.
Din punct de vedere tehnic, conceptul dezvăluit de Audi este foarte apropiat de conceptul cehilor – Skoda Vision iV. Ambele modele au la bază platforma MEB, dezvoltată în cadrul Volkswagen Group special pentru viitoarele electromobile de serie. Afară de platformă, cele două SUV-uri conceptuale dispun și de un același sistem de propulsie electrică. Chiar și așa, germanii din Ingolstadt asigură, că Q4 e-tron dispune de o suspensie resetată și manifestă un comportament complet diferit pe traseu.
Cei de la bord vor admira un design evoluat al planșei de bord care ar putea ulterior să ajungă pe viitoarele modele de serie Audi, iar pe lângă plăcerea estetică, pasagerii se vor bucura de spațiu mai mult decât suficient la interior, grație substratului tehnic electrificat.
Conceptul Audi Q4 e-tron este pus în mișcare de două motoare electrice, situate pe ambele punți. Motorul punții față are la activ 102 CP și 150 Nm, atunci când motorul situat în partea posterioară oferă 204 CP și 310 Nm. Puterea cumulativă constituie, așadar, 306 CP și 460 Nm. SUV-ul conceptual accelerează până la 100 km/h în 6.3 secunde (fiind, astfel, cu 0.4 secunde mai lent decât conceptul prezentat de Skoda!), iar viteza maximă este limitată la 180 km/h. Setul de baterii cu o capacitate de 82 kWh este capabil să asigure SUV-ul cu o autonomie de peste 450 km conform ciclului WLTP.
Cel mai curios este că cei de la Audi au și confirmat lansarea în producția de serie a unui nou model, derivat din conceptul Q4 e-tron, însă producția va începe abia în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Modelul de serie ar putea primi un design ușor restilizat, însă substratul tehnic al acestuia va fi cu siguranță 100% electric.
0
1,659
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!