Volvo va impune limita electronică de 180 km/h pe toate automobilele sale

Viteza maximă pe care o poate atinge un automobil a fost de multă vreme un atribut de competiţie între modele şi producători. În ultimele decenii, când maşinile au devenit tot mai puternice şi mai rapide, auzim adeseori că vitezele maxime ale unor maşini puternice sunt limitate electronic la 250 km/h, din motive de siguranţă. Acum, însă, Volvo este pe care să taie acest spirit competiţional şi mai mult, implementând limita electronică de 180 km/h pe toate automobilele sale, începând cu anul 2020! Adică de anul viitor!
Măsura face parte din planul suedezilor de a nu mai avea nici un ocupant omorât sau rănit grav într-un accident de la bordul unui Volvo către anul 2020. După ce au tot perfecţionat sistemele de siguranţă în automobil, suedezii şi-au îndreptat atenţia şi asupra comportamentului celui de la volan, or, în marea majoritatea a accidentelor cu victime anume viteza e factorul determinant. Noua limită de viteză ar trebui să facă imposibil comportamentul iresponsabil, iar suedezii au planuri şi mai îndrăzneţe, analizând în acest moment şi posibilitatea de a limita automat viteza în apropierea şcolilor şi spitalelor, folosind datele de geolocalizare a maşinii şi cele din sistemul de navigare.
Totuşi, noul plan al celor de la Volvo pare să se potrivească bine şi pentru planurile de electrificare a gamei sale, or, automobilele pur electrice au deocamdată nevoie de limitări de viteză din considerente de eficienţă.

În acelaşi timp, cei de la Volvo menţionează că viteza de 180 km/h este oricum mai mare decât limita legală din majoritatea ţărilor lumii. Restricţia pe automobilele Volvo urmează a fi aplicată, însă, pe maşinile suedeze vândute în toate ţările lumii, inclusiv pe cele livrate în Germania, ţară renumită pentru autostrăzile sale fără limită de viteză.

Ce părere aveţi? E bună iniţiativa celor de la Volvo?
0
718
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!